Rasmussen på jakt etter nytt profflag

For stolt til å gi seg.

• Tour de France: Alt om dopingsakene som rystet sykkelsporten

Den danske sykkelrytteren Michael Rasmussen mistet både jobb og ledertrøye i Tour de France, men sier han er for stolt til å legge opp.

– Jeg kommer ikke til å forlate sykkelsporten på denne måten. Det er jeg for stolt til. Dessuten føler jeg stadig at jeg har mer å gi, skriver den danske klatrekongen på hjemmesiden sin.

Han måtte forlate årets Tour de France på dramatisk vis en halv uke før mål i Paris. Like etterpå mistet han også jobben i nederlandske Rabobank, og alt har sin årsak i at han ikke har overholdt meldeplikten.

Det ble reist tvil om Rasmussen hadde oppholdt seg i Italia, mens han påsto at han skulle ha vært i Mexico. Fortsatt er det ikke kommet fram noen klarhet om hvor han befant seg.

– Jeg tror nok at noen kan få kalde føtter når de ser navnet Michael Rasmussen. Jeg vet heller ikke om jeg kommer til å kjøre for et av ProTour-lagene igjen eller om jeg starter i Tour de France, men jeg ønsker ikke å gi meg, ikke ennå, sier den tøffe dansken.

Nå kommer trolig hele saken til å bli advokatmat, for Rasmussen tok kontakt med advokat etter å ha fått sparken i Rabobank, så siste ord er på ingen måte sagt i denne saken.

(NTB-Ritzau)

SKAL FORTSETTE: Michael Rasmussen ble sparket fra Rabobank og vil nå finne seg et nytt lag videre i karrieren. Foto: Scanpix
SKAL FORTSETTE: Michael Rasmussen ble sparket fra Rabobank og vil nå finne seg et nytt lag videre i karrieren. Foto: Scanpix Vis mer