Rasmussen sikret klatretrøya

Men Ullrich nærmer seg i sammendraget.

(Dagbladet.no): Marcos Serranno sikret den tredje spanske etappeseieren i årets Tour de France i dag. I den bratteste bakken på hele årets tour, ristet Liberty Seguros-rytteren av seg Axel Merckx (Davitamon-Lotto) og Cédric Vasseur (Cofidis).

De tre var den siste resten av et timannsbrudd som raknet i de to siste klatringene på dagens 189 kilometer lange etappe.

Hovedfeltet med sammenlagtfavorittene lå opptil et kvarter bak utbryterne i løpet av etappen. Men i den siste, knallharde stigningen startet CSC-kaptein Ivan Basso kjøret.

Også i dag fikk han med seg Lance Armstrong og Jan Ullrich, i tillegg til australske Cadel Evans (Davitamon-Lotto), som klatret fra 8. til 7. plass i sammendraget med dagens steke etappe. Disse fire kom samlet til mål, 11.18 bak vinneren.

Rasmussen tapte sekunder

Danske Michael Rasmussen kom sammen med Alexandre Vinokourov, Francisco Mancebo og Levi Leipheimer 37 sekunder seinere.

Jan Ullrich spiser dermed opp forspranget til Rasmussen, som foreløpig ligger på tredjeplass i sammendraget. Ekspertene tror ikke den lille, lette dansken klarer å holde unna for tyskeren på lørdagens tempoetappe.

- Det gikk ikke helt som jeg hadde håpet i dag, innrømmet Rasmussen på dansk TV i kveld.

PENE I TRØYE: Alle tror Lance Armstrong beholder den gule trøya til søndag. Thor Hushovd tror han beholder den grønne, mens Michael Rasmussen nå vet at han beholder den prikkete. Her er de tre trøyebærerne før start på dagens etappe. Foto: EPA/Scanpix
PENE I TRØYE: Alle tror Lance Armstrong beholder den gule trøya til søndag. Thor Hushovd tror han beholder den grønne, mens Michael Rasmussen nå vet at han beholder den prikkete. Her er de tre trøyebærerne før start på dagens etappe. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- Jeg hadde ikke nok i beina da de angrep, sier han.

Han mener likevel at det fortsatt er mulig å forsvare pallplassen.

- Det er stadig vekk over to minutter. Det er mulig, men det blir vanskelig. Det er Jan Ullrich, sier han med et snev av ærefrykt i stemmen.

Sikret klatretrøya

Rasmussen er uansett sikret en hyggelig avslutning på Champs Elysées om han bare henger med dit på søndag. Han kan nå ikke bli tatt igjen i kampen om den prikkete klatretrøya.

- Det er dejligt, gliser dansken.

- På en eller annen måte kommer jeg på podiet i Paris. Om det er for pallen i sammendraget eller på grunn av klatringen er likegyldig.

Komfortabel Thor

Også Thor Hushovd har gode sjanser for en plass på podiet søndag. Heller ikke dagens etappe gjorde utslag på poengkampen, og Hushovd så uforskammet lite sliten ut der han trillet inn bakerst i hovedfeltet 21 minutter bak etappevinner Serrano. Kurt Asle Arvesen satt også i dette feltet, noen sykler foran Thor.

- Jeg føler meg komfortabel. Jeg har en komfortabel ledelse, sier Hushovd i et dansk TV-intervju vist på TV 2.

- Men alt kan skje i sykling. Jeg må holde fokus og ta etappe for etappe.

Og fortsatt drømmer han om å avgjøre årets siste tour-sprint på søndag.

- Det hadde vært gøy å vinne i grønt på Champs Elysées, sier Thor.

SVETT DAG: Michael Rasmussen hadde ikke nok saft igjen i beina til å henge med Armstrong, Ullrich, Basso og Evans i den siste bakken i dag.
ULLRICH TAR INNPÅ: Jan Ullrich (t.v.) kjører over målstreken sammen med Ivan Basso og Lance Armstrong. Han knappet inn 37 sekunder på Michael Rasmussens forsprang i kampen om tredjeplassen sammenlagt.