Rasmussen utestengt fra sykkellandslaget

Får ikke sykle VM eller OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tour de France-leder Michael Rasmussen er utestengt fra det danske sykkellandslaget. Det betyr at han ikke får sykle VM eller OL.

Det sier Jesper Worre, direktør i Det danske sykkelforbundet (DCU) til DR Sporten. Rasmussen fikk beskjeden i slutten av juni, men det ble ikke offentliggjort før torsdag.

Klatreeksperten skal ha mottatt flere advarsler i 2006 og 2007 for ikke å ha opplyst dopingjegerne om hvor han befinner seg. Tre advarsler kan føre til utestengelse. 

– Vi ser så alvorlig på saken at DCUs styre i juni besluttet at Michael ikke lenger er en del av det danske landslaget lenger. Det fikk han vite den 26. juni, sier Worre til DR.

Innrømmer advarsel

Rasmussen innrømmet etter onsdagens etappe at han har mottatt en advarsel.

– Jeg har mottatt en advarsel for en administrativ feil. Det er simpelthen et brev som er blitt forsinket i posten. Det har jeg altså fått en advarsel for, sier dansken i den gule ledertrøyen.

Men opplysninger Danmarks Radio sitter på viser at dansken skal ha fått advarsler for å ikke opplyse om sitt oppholdssted, eller for å være utenfor telefonisk eller fysisk rekkevidde når dopingjegerne skal gjøre tester utenfor konkurranse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer