Rasmussen utestengt fra sykkellandslaget

Får ikke sykle VM eller OL.

Tour de France-leder Michael Rasmussen er utestengt fra det danske sykkellandslaget. Det betyr at han ikke får sykle VM eller OL.

Det sier Jesper Worre, direktør i Det danske sykkelforbundet (DCU) til DR Sporten. Rasmussen fikk beskjeden i slutten av juni, men det ble ikke offentliggjort før torsdag.

Klatreeksperten skal ha mottatt flere advarsler i 2006 og 2007 for ikke å ha opplyst dopingjegerne om hvor han befinner seg. Tre advarsler kan føre til utestengelse.
 

– Vi ser så alvorlig på saken at DCUs styre i juni besluttet at Michael ikke lenger er en del av det danske landslaget lenger. Det fikk han vite den 26. juni, sier Worre til DR.

Innrømmer advarsel

Rasmussen innrømmet etter onsdagens etappe at han har mottatt en advarsel.

– Jeg har mottatt en advarsel for en administrativ feil. Det er simpelthen et brev som er blitt forsinket i posten. Det har jeg altså fått en advarsel for, sier dansken i den gule ledertrøyen.

Men opplysninger Danmarks Radio sitter på viser at dansken skal ha fått advarsler for å ikke opplyse om sitt oppholdssted, eller for å være utenfor telefonisk eller fysisk rekkevidde når dopingjegerne skal gjøre tester utenfor konkurranse.

UTESTENGT: Michael Rasmussen får ikke sykle for det danske sykkellandslaget. Foto: AFP
UTESTENGT: Michael Rasmussen får ikke sykle for det danske sykkellandslaget. Foto: AFP Vis mer

– Vi har fått informasjon fra både Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Antidoping Danmark, og vi vet at han har fått flere advarsler. Det er egentlig fortrolig informasjon, men vi vil ikke lyve i denne situasjonen. Folk skal vite at DCU kjemper for en ren sport, sier Worre.

Spørsmålstegn
 
Rasmussen leder i øyeblikket Tour de France, men Worre har vanskeligheter med å glede seg over landsmannens prestasjoner.

– Vi som følger sporten tett er ikke helt lykkelige. Vi sier ikke at Michael er dopet, men det er mange spørsmålstegn ved hans oppførsel og holdning, sier Worre.

VM arrangeres i Stuttgart i september, mens OL arrangeres i Beijing neste sommer.

(NTB)

Rasmussen utestengt fra sykkellandslaget