Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasmussens eks-lag avviser bloddoping

Mistenkes sammen med tyske skiløpere.

Rabobanks manager avviser at lagets syklister har vært kunder hos den østerrikske blodbanken Humanplasma.

Henri van der Aat nekter blankt for at de har hatt noe med østerrikerne å gjøre, og forholder seg til at det ennå ikke er lagt fram noen bevis.

- Vi vet at blodverdiene til våre ryttere har vært i orden de siste par årene. Det er fakta vi forholder oss til, sier van der Aat til Ekstra Bladet.

Ut over dansken Michael Rasmussen, som fikk sparken sist sesong, er også Michael Boogerd og Denis Mentsjov under mistanke om bloddoping.

- De sier begge at de ikke har noe med den østerrikske blodbanken å gjøre.

Det er den tyske TV-stasjonen ARD som har brakt Humanplasma fram i lyset.

De hevder at rundt 30 idrettsutøvere har latt seg bloddope av klinikken, deriblant en rekke tyskere. Navnet til langrennsløperen Tobias Angerer er blant dem som er trukket fram.

(NTB)

VAR KUNDE: Ifølge den tyske TV-stasjonen ARD har Michael Rasmussen vært kunde hos den østerriske blodbanken Humanplasma, i likhet med 30 andre idrettsutøvere, mange av dem fra Tyskland. Foto: REUTERS
VAR KUNDE: Ifølge den tyske TV-stasjonen ARD har Michael Rasmussen vært kunde hos den østerriske blodbanken Humanplasma, i likhet med 30 andre idrettsutøvere, mange av dem fra Tyskland. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media