Rasmussens makt-demonstrasjon

Knuste Contador i siste bakken.

(Dagbladet.no): På det de fleste regnet som tourens desidert tøffeste etape, viste Michael Rasmussen at han skal bli vond å slå i sammendraget.

I den siste klatringa, i et mareritt av en bakke opp Col d\'Abisque, tråkket han i fra en stokk stiv Alberto Contador og sikret seg årets andre etappeseier i Tour de France.

- Laget gjorde en fantastisk jobb i dag og det var bare de siste 8 kilometrene jeg måtte gjøre jobben alene. Derfra trakk jo Discovery, så det var bare å henge på. Jeg er utrolig glad nå, sa Rasmussen etter målgang.

Tidlig brudd

CSC-rytter Calros Sasttre gikk tidlig i brudd og sammen med Iban Mayo og Soler holdt han  lenge unna for samnmenlagtfavorittene.

I dagens siste klatring var det derimot slutt på eventyret.

Rasmussen og Contador hentet inn bruddet og snart falt flere og flere av. Det ble til slutt en kamp mellom den danske kyllingen og Discovery-rytterne Contador og Levi Leipheimer. Contador prøvde å rykke flere ganger, men maktet aldri å få et forsprang til Rasmussen.

- Jeg vet jeg ikke klarer å henge med på tempoet til Contador, så jeg holdt mitt eget tempo. Det så ut til at han ble mer sliten enn meg, smilte Rasmussen.

SUVEREN: Michaek Rasmussen var uimotståelig i den site klatringa og ingen klarte å følge dansken inn mot mål. Foto: Eric Gaillard/REUTERS
SUVEREN: Michaek Rasmussen var uimotståelig i den site klatringa og ingen klarte å følge dansken inn mot mål. Foto: Eric Gaillard/REUTERS Vis mer

Kyllingen stakk

To kilometer før mål var Contador mer sliten enn Rasmussen og dansken benyttet anledninge  til å stikke.

Ingen klarte å følge den suverene klatreren og i mål var sammenlagtlederen 35 skunder foran hans tøffeste utfordrer i sammendraget, Alberto Contador.

Men at touren nå er avgjort villle ikke Rasmussen høre snakk om.

- Alle husker hva som skjedde med meg på tempoettapen for to år siden (tapte sju minutter i sammendraget etter flere velt og bytte av sykkel, journ.anm). Jeg tar ingenting for gitt og dette er ikke avgjort før Champs Élysées, avsluttet, for øyeblikket, kongen av Tour de France.

Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen kom trygt til mål innenfor tidsfristen.

Rasmussens makt-demonstrasjon
Rasmussens makt-demonstrasjon