HYLLET I PAUSA: Arne Scheie ble hyllet under cupfinalen i fotball mellom Molde og Rosenborg på Ullevaal Stadion.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
HYLLET I PAUSA: Arne Scheie ble hyllet under cupfinalen i fotball mellom Molde og Rosenborg på Ullevaal Stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Raste etter at NRK ikke viste Scheie-hyllest

- Det skjedde ingen feil.

(Dagbladet): NRK-kommentator Arne Scheie (69) ble hyllet i pausa i cupfinalen på Ullevaal stadion. Veteranen kommenterte i dag sin siste fotballkamp for kanalen og ble tatt med ut på Ullevaal-gresset.

Scheie ble hedret med pris overlevert fra fotballpresident Yngve Hallén, Nils Johan Semb og Bjarne Berntsen.

Det ble også vist en videohyllest av NRK-legenden på storskjerm på Ullevaal. Den fikk tv-seerne aldri se - noe som skapte sterke reaksjoner på blant annet kanalens Facebook-side.

- Vi beklager at vi ikke fikk vist hyllesten til Arne Scheie til våre seere i pausen. Dere kan finne det på våre nettsider, skriver cupfinaleprogramleder Carina Olset på sin Twitter-konto.

Ikke planlagt Flere seerne mente det var respektløst av Olset, samt gjestene Åge Hareide og Tom Nordlie som fortsatte praten i studio mens Scheie ble hyllet i bakgrunnen.

BEKLAGET: NRKs programleder  Carina Olset beklaget at kanalen ikke sendte Scheie-hyllest.
Foto: Nina Ruud
BEKLAGET: NRKs programleder Carina Olset beklaget at kanalen ikke sendte Scheie-hyllest. Foto: Nina Ruud Vis mer

Vaktsjef i NRK, Erik Strand, forteller at det ikke skjedde noen glipp i produksjonen og at kanalen aldri hadde tenkt til å sende hyllesten av Scheie.

- Det skjedde ingen feil. Videohyllesten av Scheie ble vist på NRK i går, og det var ikke planlagt at vi skulle vise den i dag, sier Strand til Dagbladet.

Videoen som ble vist på storskjerm til et fullstappet Ullevaal stadion er nemlig produsert av NRK og ble vist i forbindelse med kvinnenes cupfinale. Under dagens finale var det NFF som hadde et ønske om å vise den på nytt for tilskuerne på stadion

- Jeg har registrert en del reaksjoner på at vi ikke viste klippet i pausa, men det var altså aldri planen vår, sier Strand.

Startet i 1971 Scheie kommenterte i dag sin siste cupfinale. 69-åringen har jobbet i NRK siden 1971. Den første cupfinalen kommenterte han i 1976 da Brann møtte Sogndal.

NRK-veteranen hadde gjennom hele cupfinaledagen et NRK-kamera som fulgte hans siste finale.

I selve finalen var det Molde som trakk det lengste strået etter scoringer av Knut Olav Rindarøy, Jo Inge Berget, Magne Hoseth og Tommy Høiland.