Jakob Glesnes

Raste etter grisetakling

Jakob Glesnes var alt annet enn fornøyd da lagkompisen ble meid ned.

GRISETAKLING: Kai Wagner ble taklet stygt i kvartfinalen av CONCACAF Champions League. Video: FS1 / Rødt Kort. Vis mer
Publisert

Samtidig som det spilles kvartfinaler i den europeiske versjonen av Champions League, så spilles det også åttendedelsfinaler i CONCACAF-versjonen i Nord- og Mellom-Amerika.

Der møtte Jakob Glesnes' Philadelphia Union det costaricanske laget Saprissa til den første av to kamper.

Union stakk av med 1-0-seieren, men det var ikke sluttresultatet som skulle få mest oppmerksomhet.

På overtid var Unions Kai Wagner på vei mot ballen inne i egen sekstenmeter. Han så ut til å nå ballen først, men Saprissa-spiller Ricardo Blanco ville det annerledes. Med en enorm fart meide han ned Wagner, som rullet rundt i smerte etter taklingen.

Se video av taklingen øverst i saken

Philadelphia Union-spillerne reagerte sterkt og stormet bort til situasjonen. En av dem var Glesnes. Han dyttet Blanco bort fra lagkameraten og det utviklet seg til et håndgemeng mellom flere av spillerne.

- Rullegardinen gikk ned når den taklingen kom, skriver Glesnes i en melding til Dagbladet.

- Kunne brukket foten

Dommeren endte opp midt i krangelen og konkluderte utrolig nok med at gult kort var riktig straff for taklingen. Glesnes var langt fra fornøyd med kamplederen.

- Dommeren hadde vært fryktelig hele kampen og lot for mye gå, og så endte det med dette til slutt. Han kunne fort brukket foten etter den hendelsen, skriver Glesnes.

Glesnes' lagkamerat, Alejandro Bedoya, var ikke i tvil om hva dommeren burde gjort:

- Det er et rødt kort i alle deler av verden. Jeg forstår ikke hvordan det ikke ble et rødt kort, sa Bedoya på pressekonferansen etter kampen.

Den amerikanske fotballjournalisten Ives Galarcep var helt enig med Bedoya.

- For en helt brutal takling på Kai Wagner. Det burde vært et rødt kort. Union og Saprissa er i full krangel etter den stygge taklingen. Jakob Glesnes var første mann på stedet og dyttet vekk gjerningsmannen. En forferdelig slutt på det som var en god kamp, skrev han på Twitter.

Twitter-krangel

Union delte selv en video av hendelsen og uttrykte sin overraskelse over at det bare ble gult kort.

«Saprissa med et seint … gult kort?», skrev klubben.

Den costaricanske klubben gikk da til motangrep og la ved sin egen video fra kampen. I den så kan man se at Unions Matthew Real leverer en stygg takling på nevnte Ricardo Blanco. Også det ble bare straffet med gult kort.

Det virker I hvert fall ikke som de to lagene er veldig glad i hverandre og det blir nok tråkket hardt til i returoppgjøret neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer