Raste etter straffedrama

Her tar Brann-stopper Ragnvald Soma ballen, ikke Stig Johansen. Men Glimt får straffe på overtid - og det ene poenget. Helt korrekt, ifølge dommeren.

Bodø/Glimt- Brann 1- 1

(0- 0) Aspmyra stadion

T: 3941.

Mål: 0- 1 Robbie Winters (64), 1- 1 Runar Berg (str. 90).

Dommer: Stig Rune Krokdal, Levanger.

Gult kort: Cato Hansen, Bodø/Glimt, Kristian Ystaas, Ragnvald Soma, Brann.

BODØ (Dagbladet): Dommer Stig Rune Krokdal var faktisk enda mer overbevist om at han hadde dømt rett, etter at han hadde kommet hjem til Levanger i går kveld og sett TV-bildene av situasjonen.

Straffespark-eksekutør Runar Berg er ikke like enig:

-  En liten førjulspresang, innrømmer Berg.

Veteranen holdt hodet kaldt, satte straffesparket i mål og sikret Glimt et poeng som kan bli livsviktig i bunnstriden.

Brann derimot, mistet to poeng som ville ført dem opp i rygg på Lyn i kampen om den siste plassen i vinterens Royal League.

Mons Ivar Mjelde

Sammen med trener Mons Ivar Mjelde troppet Soma opp i dommergarderoben. Bak lukket dør fortalte de Krokdal hva de mente om den skjebnesvangre avgjørelsen.

-  Jeg så situasjonen godt. Ragnvald Soma hadde et klokkereint treff på ballen. Før du dømmer en avgjørende straffe på overtid, skal du være 100 prosent sikker. Det kan ikke Krokdal ha vært. Spillerne mine er rystet. Sjøl har jeg ikke ord. Denne avgjørelsen kan vise seg å være viktigere enn vi aner. Den kan bety at vi ikke får spille Royal League til vinteren, mener Mjelde.

Hårreisende

Ragnvald Soma var ikke mindre bombastisk da han kom ut av dommer Krokdals garderobe. Han karakteriserte straffesituasjonen slik:

-  En av de reineste taklingene på banen i dag. Avgjørelsen var hårreisende og latterlig.

-  Hva sa du til ham?

-  Jeg spurte om han situasjonen. Og la til at jeg forventer en tilbakemelding når han har sett den på video. Jeg håper han er stor nok til å slå på tråden.

-  Hva skjedde, da?

-  Stig Johansen er i lufta når han skal motta ballen. Jeg treffer ballen, og han lander oppå meg.

-  Filmet Johansen?

-  Det håper og tror jeg ikke. Jeg oppfatter at vi hadde en ærlig kamp om ballen.

Vet ikke

Det siste er Stig Johansen enig i:

-  Når har du sett meg filme i Tippeligaen? Jeg har ikke forsøkt å filme meg til straffe på minst ti år, sa Glimt-kapteinen til Dagbladet.

Hva så med dommer Stig Rune Krokdal fra Nessegutten, som forøvrig er inne i sin femte Tippeliga-sesong? Han sa:

-  Jeg er glad for én ting. At jeg sto svært godt plassert.

-  Og hva så du?

-  Jeg så Soma takle bakfra idet Johansen er på ballen. Det er ingen tvil om at de to har fysisk kontakt, og jeg mener Soma tar både ball og mann. Magefølelsen skreik «straffe!» umiddelbart.

Og den oppfatningen var styrket da Dagbladet snakket med Krokdal sent i går kveld - etter at han hadde sett episoden på tv.

REINT: Branns Ragnvald Soma treffer ballen, Stig Johansen ramler - og dommeren dømmer straffe til Glimt. Feil, mente de fleste involverte - bortsett fra dommeren.