Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raste etter VAR-drama

United tok ledelsen etter kontroversiell VAR-avgjørelse.

RASTE: Jürgen Klopp var tydelig misfornøyd med avgjørelsen. Foto: NTB scanpix
RASTE: Jürgen Klopp var tydelig misfornøyd med avgjørelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Manchester United - Liverpool 1-1 (kampen pågår)

Manchester United har tatt ledelsen på Old Trafford, men ikke uten dramatikk.

Marcus Rashford jublet hemningsløst etter å ha sendt vertene i føringen, men en hendelse i forkant av målet ble undersøkt av VAR. Stadion sto stille mens VAR-teamet vurderte om Victor Lindelöf hadde gått over streken i en duell med Divock Origi i situasjonen før scoringen.

KAMPDAG: Utenfor Old Trafford venter fansen spent på å se storoppgjøret mellom Manchester United og Liverpool. Video: Christian Monge / Dagbladet Vis mer

Svaret var til slutt nei, og målet ble stående. Da gikk Jürgen Klopp i fistel på sidelinja. Tyskeren oppsøkte fjerdedommeren, og lot han få vite akkurat hva han synes om avgjørelsen.

Like før pause satte Sadio Mane ballen i målet, og Klopp fikk noe å juble for. Men også her ville VAR ha et ord med i laget. Reprisene viste at senegalseren brukte armen til å få med seg ballen i forkant av scoringen, og målet ble annulert.

Heller ikke denne gangen var Klopp spesielt fornøyd. Journalist i The Athletic, Adam Crafton, er enig med Liverpool-manageren, men skjønner ikke at dommerne lar han klage så mye som han gjør.

Riise raser

VAR-dramatikken har fått flere til å reagere. Videodømmingen i Premier League har skapt debatt fra første stund, og heller ikke denne gangen er folk fornøyd med hvordan systemet fungerer.

Liverpool-legenden John Arne Riise er blant dem som reagerer sterkest:

- VAR og PL er ikke en god match. Gang på gang bommer de. Det er skammelig for å være ærlig, og ikke bare i denne kampen. Men så mange ganger! For en vits, skriver han på Twitter, og får blant annet med seg United-helten Peter Schmeichel med på laget:

Fem minutter før slutt fikk Klopp og Liverpool sin revansje. Adam Lallana styrte et innlegg inn bak David De Gea, og bortefansen jublet hemningsløst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media