Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksing

Raste mot Brækhus:
- Jeg bryr meg ikke

Vant på poeng mot Kali Reis, men publikum i Los Angeles ville ha hjemmeseier.

TØFF KAMP: Kali Reis (t.h.) klarte å ryste Cecilia Brækhus minst to ganger, men måtte til slutt gi tapt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TØFF KAMP: Kali Reis (t.h.) klarte å ryste Cecilia Brækhus minst to ganger, men måtte til slutt gi tapt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): Forventingene var store i USA da Cecilia Brækhus (36) gikk i ringen mot Kali Reis (32) i morges, norsk tid.

For første gang ble en kvinnelig boksekamp vist direkte på TV-kanalen HBO. Kanalen har 50 millioner abonnenter i USA og over 130 millioner på verdensbasis.

Brækhus entret ringen med stor selvtillit. Og med seere i over hundre land gjorde hun et godt inntrykk. De første rundene var jevne, med et lite overtak til Brækhus.

Reis fikk inn et knallhardt slag i sjuende runde. Dette rystet Brækhus, som føyk inn i ringtauet. Reis fulgte opp med et nytt, knallhardt slag runden etter. Brækhus var tydelig rystet - igjen.

Men slagene var ikke nok for Reis. Brækhus vant med sifrene 97-92, 96-93, 96-93. Dette fikk publikum til å tenne på alle pluggene. De trodde Reis hadde dratt i land seieren, og svarte med å pipe på Brækhus.

DRAMATISK: Det utviklet seg til en dramatisk kamp mellom Cecilia Brækhus og Kali Reis. Til slutt var det bergenseren som trakk det lengste strået. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DRAMATISK: Det utviklet seg til en dramatisk kamp mellom Cecilia Brækhus og Kali Reis. Til slutt var det bergenseren som trakk det lengste strået. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

På pressekonferansen etter kampen sa hun:

- Jeg har ikke hatt det så morsomt på lang tid. Motstanderen var utrolig. Jeg trengte noen som kunne ta fram det beste i meg. Hun kom for å ta beltene. Hun var en verdig motstander til denne kampen. Jeg er ekstremt lykkelig og stolt av begge to i dag.

- Hvordan reagerer du på at du ble pepet på?

- Det bryr jeg meg ikke om. Jeg har fått så mye tilbakemeldinger på at det var en fantastisk kamp. Det er den første kvinnelig boksekampen på HBO. Alle er egentlig superhappy.

HISTORISK KAMP: Cecilia Brækhus forklarer hvorfor hun byttet tilbake til Johnathon Banks. Video: NTB Scanpix Vis mer

Fire kamper

Kampen i StubHub Center i Los Angeles var en folkefest, men det var ikke fullt da Brækhus og Reis gikk i ringen. Arenaen tar rundt 8000 tilskuere. Da kampen startet, var det halvfullt. Fire kamper skulle bokses før de to kvinnene skulle gjøre opp seg imellom.

Hovedattraksjonen var fighten mellom Gennady Golovkin fra Kasakhstan og armensk-amerikaneren Vanes Martirosyan.

Før oppgjøret hadde Golovkin gått 38 kamper. Statistikken viste 37 seirer og én uavgjort. Martirosyan ble kastet inn i siste liten da Golovkins opprinnelige motstander - Canelo Álvarez - ble tatt for doping. Han var sjanseløs, og tapte på knockout.

Annen ramme

Men for de norske TV-seerne handlet alt om Brækhus og hva hun kunne stelle i stand. Hun har bokset i USA én gang tidligere. Det var mot Nicole Woods i 2008, men rammen rundt kampen var en helt annen denne gang.

LYKKELIG ETTER SEIEREN: Cecilia Brækhus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LYKKELIG ETTER SEIEREN: Cecilia Brækhus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

At det fortsatt er forskjell på mannlig og kvinnelig boksing, viser summene HBO utbetalte til bokserne. Mens Golovkin fikk åtte millioner kroner, mottok Brækhus 400 000 kroner. Dette ifølge den amerikanske boksejournalisten Dan Rafael.

Kali Reis gjorde sitt for å få opp stemningen fra start. Hun entret ringen med trommer og dans.

Dette er noe hun har lagt seg til som en særegenhet. Hun hevder det gir energi - og muligens er det også et forsøk på å psyke ut motstanderen. Brækhus - på sin side - ruslet kaldt og rolig inn i ringen.

Kampen var jevn hele veien. Men i runde sju fikk Reis inn et knallhardt slag. Brækhus var tydelig rystet. Reis fulgte opp etterpå. Brækhus var på gyngende grunn, men klarte å hale i land seieren.

- Hun er veldig sterk, større enn meg. Hun har tydeligvis studert meg godt. Men jeg klarte å ta meg sammen og avsluttet fighten, sier Brækhus.

Dette var hennes 33. seier på rad. Hun er dermed ubeseiret. Reis sverget etter kampen at hun ønsker omkamp.

Utrolig atmosfære

- Det var veldig spesielt, sier Brækhus om at hun måtte ta telling for første gang i karrieren.

- Vi bokset med tynnere hansker, det var annerledes. Jeg har lært så mye av denne kampen. Det var en utrolig atmosfære. Dette er noe helt annet enn å bokse i Europa. Alt er mye større. Neste gang må jeg kanskje være litt mindre sta. Jeg må starte campen tidligere og ha et stort team rundt meg. Det er ikke alltid jeg må gjøre ting selv.

Etter pressekonferansen forsvant hun raskt inn i en ventende bil. Trolig bokser hun i USA neste gang også.

Dagbladet oppdaterer saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media