VAR ISKALD: Stephen Carr sparket demonstrativt opp straffemerket før James Milner skulle skyte, men formspilleren beholdt uansett roen og sørget for en meget viktig trepoenger.     Foto:  AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
VAR ISKALD: Stephen Carr sparket demonstrativt opp straffemerket før James Milner skulle skyte, men formspilleren beholdt uansett roen og sørget for en meget viktig trepoenger. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOODVis mer

Raste mot dommeren etter kontroversiell straffe

Villa med dramatisk og viktig seier. Men var det straffe?

||| Aston Villa - Birmingham 1-0

Her kan du se straffesituasjonen.

(Dagbladet): Under Martin O'Neills ledelse har Aston Villa hatt en lei tendens til å falle sammen mot slutten av sesongen.

Kanskje blir likevel dette året der Villa omsider står distansen ut - måten de avsluttet dagens lokalderby mot Birmingham på var i hvert fall av typen som kjennetegner lag med suksess.

For gjennom store deler av 2. omgangen var det Birmingham som var best og nærmest scoring, og både Jerome, McFadden og Bowyer misbrukte feite sjanser til å gi gjestene ledelsen.

Men sjansesløsingen kostet dyrt.

For ni minutter før slutt stormet Gabriel Agbonlahor inn i gjestenes 16-meter, med Roger Johnson i hælene.

Birmingham-forsvareren kastet seg inn i en sklitakling og var såvidt borti ballen, men ikke mer enn at Gabriel Agbonlahor fint ville nådd den igjen.

Villa-spissen fikk imidlertid beina sparket vekk under seg, og dommer Martin Atkinson pekte på 11-meteren.

Protestene fra Birmingham var voldsomme, og i Canal +-studio var meningene delte om dommeren gjorde riktig.

Men James Milner beholdt uansett roen og hamret skuddet høyt midt i målet, til tross for at en usportslig Stephen Carr sparket opp straffemerket før han skulle skyte.

Stygg feil
Birmingham-manager Alex McLeish er knallhard i sin kritikk av dommerens avgjørelse.

- Det var en strålende takling, helt enkelt. Det var en stygg feil av dommeren. Han hang ikke med i spillet, sier McLeish ifølge nyhetsbyrået PA.

- Det var en strålende berøring av Roger Johnson. Han skapte et navn for seg selv i Premier League med den involveringen. Jeg synes vi fortjente å vinne, og hvertfall ikke å tape på grunn av et kontroversielt straffespark. Jeg er skuffet over at en så stor avgjørelse i en så stor kamp gikk mot oss, sier han.

Villa-boss Martin O'Neill er, ikke så overraskende, av en ganske annen oppfatning.

HER BLIR HAN FELT: Roger Johnsen pirker borti ballen før han feller Gabriel Agbonlahor. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
HER BLIR HAN FELT: Roger Johnsen pirker borti ballen før han feller Gabriel Agbonlahor. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD Vis mer

- Det er ingen tvil, det var straffespark. Jeg har sett det om igjen, og det er definitivt straffe. Straffe, enkelt og greit, nærmest messer O'Neill.

- Vi var nest best i andre omgang, men publikum jaget oss fram, og spillerne ga seg aldri. Vi viste stor kampånd, sier han.

Sky Sports-ekspert Andy Gray tilhørte dem som mente det ikke var straffe, men hans noe kryptiske oppsummering sier vel mye om hvorfor diskusjonen fortsatt er høylydt i Birmingham.

- Det var 100 prosent ikke straffe. Det var en feil avgjørelse. Men jeg vil ikke si det var en dårlig avgjørelse, sa han.

Los på fjerde
Målet gjør at Villa nå har like mange poeng som Tottenham på fjerdeplassen, men med én kamp mer spilt.

Birmingham forsøkte en sluttspurt, og James McFadden var nær med en volley på overtid, men Villa rodde det hele i land.

Da Atkinson blåste av etter nesten 95 minutter ble han igjen omringet av rasende Birmingham-spillere, som nærmest frådet av sinne over straffeavgjørelsen.

Frustrasjonen er lett å forstå, for Birmingham hadde de fleste og beste sjansene, og fortjente minst ett poeng på Villa Park.

Det bryr nok uansett Villa seg mindre om i kveld.

John Carew startet på topp med Gabriel Agbonlahor, men fikk ikke utrettet noe som helst og ble byttet ut med Emile Heskey.