Raste mot dommeren

Ingebrigt Steen Jensen raste mot dommeren etter at Stabæk hadde tapt 2-1 mot Rosenborg. En tvilsom Stabæk-anullering i første omgang var tung kost å fordøye for «Mister Stabæk», som mente at laget hans i hvert fall burde fått med seg ett poeng hjem fra Lerkendal.

- Dommerne har en tendens til å dømme pro Rosenberg her på Lerkendal, sa Steen Jensen, som laget et interessant show.

Han likte ikke at dommeren satte i gang corneren som førte til at Sigurd Rushfeldt kunne gjøre 2-1 til hjemmelaget heller. I den situasjonen hadde Stabæk akkurat foretatt et bytte, og Christian Holter, som kom inn, rakk ikke å komme på plass før corneren ble tatt. Steen Jensen mente dommeren burde ventet.

Vanskelig

Det var en god kamp de to lagene spilte. Rosenborg var alt i alt best og vant en fortjent seier, men Stabæk, uten Frode Olsen i mål, hang godt med.

- Det er alltid vanskelig å spille mot Stabæk. Spillerne har gode ferdigheter, og laget spiller med en dybde på midten som er vanskelig for oss, sa Bent Skammelsrud etter kampen.

Sigurd Rushfeldt ga hjemmelaget ledelsen ti minutter ut i første omgang, og den ledelsen holdt seg til det gjensto åtte minutter. Da klarte Thomas Finstad å utlikne, men bare fire minutter senere ble Rushfeldt matchvinner. Han hadde fire, fem sjanser totalt og scoret på to av dem, så uttellingen var det ingen grunn til å være misfornøyd med.

På tribunen satt visstnok representanter for den spanske klubben Real Sociedad. Så spørs det om de ble nok imponert til at de kommer med et bud som Rosenborg-ledelsen synes det er interessant å forhandle om.

God debutant

Anders Rotevatn, som debuterte i Stabæks mål i Frode Olsens fravær, kunne ikke gjøre noe med noen av scoringene, og det var i hvert fall ikke hans skyld at det ikke ble poeng til Stabæk denne gangen.

Martin Andresen var god for Stabæk i første omgang. Det var også midtstopperne, så lenge Rosenborg sendte høye baller inn i feltet. Etter pause ble det tøffere for Stabæk-forsvaret etter at RBK spilte ballen langs bakken i langt større grad enn de gjorde de første 45 minuttene.

Jan Derek Sørensen var banens beste på Lerkendal i dag.

(NTB)