Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raste mot dommeren

Molde-trener Odd Berg sa det rett ut: Dommer Rune Pedersen gjorde ikke jobben sin da han ikke viste ut RBK-keeper Espen Johnsen etter fellingen av Fredrik Gustafson.

TRONDHEIM (Dagbladet): - Johnsen skulle naturligvis vært utvist. Rosenborg er det ledende laget i Norge, og får fordeler av det, sier Berg.

- Dommeren gjorde ikke jobben sin, fastslår han.

Episoden oppsto allerede etter åtte minutter. Fredrik Gustafson ble spilt igjennom, og kom alene med Espen Johnsen. Johnsen felte svensken hårfint utenfor 16-meteren - som sistemann.

Reglene er klare: Rødt kort. Johnsen fikk gult.

Avskjerme

Dommer Rune Pedersen begrunner avgjørelsen slik:

- Jeg oppfattet det slik at en RBK-spiller kom opp på siden av Molde-spilleren, og hadde rimelige sjanser til å avskjerme ham.

Derfor betraktet heller ikke Pedersen Rosenborg-keeperen som sistemann.

Annet kampbilde

En forklaring Odd Berg ikke aksepterer.

- Jeg vil ikke påstå at det var på grunn av dommeren vi tapte, men alle vet at en slik avgjørelse fort kan skape et helt annet kampbilde.

Med rødt kort til Johnsen, ville Molde ha spilt 11 mot 10 i 82 minutter.

Dommer Pedersen avviser bestemt påstandene om at landets dommerstand favoriserer RBK.

- Vi har bare intensjoner om å gjøre alt så riktig som mulig. Men det er naturligvis dumt at denne episoden kom her i dag, sier Pedersen.

Godt med

Molde-trener Berg synes resultatet av kampen lyver litt.

- I de første 25 minuttene var vi veldig godt med. Men Rosenborg var drepende effektive, sier han.

Ifølge Moldes trenerteam var sjansefordelingen i kampen jevne 6-6. Dagbladet har tallene 8-5 til Rosenborg. Men viktigst i forhold til kampbildet: Rosenborg ledet 4-0 og 7-1 - fortsatt ifølge Dagbladet - i målsjanser. Det var først lenge etter at kampen var avgjort at Molde kom til sine største sjanser.

SINT: Molde-trener Odd Berg sier sin hjertelige mening til dommer Rune Pedersen på vei til pause. Også Magnus Kihlberg hadde en melding eller to å komme med etter at Pedersen unnlot å utvise RBK-keeper Espen Johnsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media