Raste mot dommeren

Stjernespiller Runar Berg raste mot dommer Kjell Alseth og hevdet at dommertrioen snøt Glimt for to poeng.

BODØ (Dagbladet): At 34-åringen topper spillerbørsene i Dagbladet og VG, og bare har tre mann foran seg på Tippeligaens toppscorerliste, var til liten trøst i går kveld.

En meget opprørt Berg lot vreden gå ut over dommer Kjell Alseth:

-  Det er på tide at noen sier fra. Det Kjell Alseth og linjemennene hans gjorde her på Aspmyra i kveld, er altfor dårlig. De ødela kampen for oss. De ga Lillestrøm et mål som aldri skulle vært godkjent - og underkjente en scoring som skulle vært godkjent. I stedet for å vinne 2- 0, spiller vi uavgjort 1- 1. Det føles bittert, sier veteranen til Dagbladet.

-  At det går an

På spørsmål om han trodde det er klokt å gå ut med en slik kritikk, svarte Berg:

-  Det bryr jeg meg ikke om. Alseth dømte altfor dårlig, og det tapte vi to poeng på.

Situasjonene Runar Berg raser over, gjaldt Trond Fredrik Ludvigsens offsidedømte scoring etter seks minutter, samt Lillestrøms ledermål etter 38 minutter:

-  Trond Fredrik mottok ballen fra motspiller. Da kan man ikke være offside. Og godkjenningen av Lillestrøms mål er skandale. Sundgot er langt foran Koren som legger inn. Sundgot er i tillegg satt offside med overlegg. Likevel lar dommerne ham skyte innlegget i mål. At det går an! sa Berg engasjert.

-  Luktet offside

Dommer Kjell Alset tok Lillestrøm-målet på sin og linjedommerens kappe:

-  Det luktet offside, ja. Men når det gjelder Glimts offsidemål, er jeg ikke i tvil. Der skiftet ikke pasningen retning av betydning etter at ballen touchet Lillestrøms spiller. Derfor annullerte jeg målet.

Runar Berg topper nå Dagbladets spillerbørs alene, med 6,1 poeng i snitt. I tillegg har midtbanegeneralen signert fem mål på ti seriekamper så langt. Bare tre mann har scoret hyppigere.

I går kom den femte - en knallperle av et frispark fra nærmere 25 meter. At Fredrik Kjølner omtrent la Lillestrøms Espen Søgård i bakken for å hindre ham i å bryte ballbanen, brydde verken Berg eller Kjølner seg om:

-  Søgard stilte seg seks meter fra ballen, ikke ni. Da må han tåle røff behandling, mente Glimt-duoen.

Runar Berg har ingen entydig forklaring på hvorfor han er så god og scorer så ofte i år:

-  Det er gøy å score. Nå håper jeg å slå persen på 11 seriemål fra 1993, sier Berg.

Uheldig

Glimt spilte i går sin sjette kamp på rad uten seier. Mannen med langtidskontrakt fram til 2010 er bekymret:

-  Å miste profilerte vingspillere som Trond Olsen (til Lillestrøm ved sesongslutt) og Trond Fredrik Ludvigsen (fristes av Brann) er uheldig.

Trener Ola Haldorsen gledet seg over at Stig Johansen er tilbake - snart også Stian Theting. Han mente også at det passer Glimt perfekt å møte serieleder Start borte i neste kamp:

-  Dette er en type oppgjør vi er flinke på i Glimt.

OPPRØRT: Runar Berg mente at dommeren snøt Bodø/Glimt for to poeng på Aspmyra.