Kriserammede Arsenal knuste Chelsea:

Raste mot egne spillere

Arsenal tidvis kjørte over Chelsea, og vant for første gang i Premier League siden 1. november. Det fikk Chelsea-manager Frank Lampard til å slakte eget lag etter kamp,

SINT: Frank Lampard på Emirates Stadium. Foto: NTB
SINT: Frank Lampard på Emirates Stadium. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Arsenal - Chelsea 3-1

- 1. omgang var ikke bra nok, 2. omgang var bra nok, men det hjelper ikke når det var et fjell å bestige, sukket Lampard i intervjuet etter kampslutt.

Han fikk se laget sitt komme under 3-0 på Emirates, to av målene kom i 1. omgang. Ved pause gjorde han to bytter.

Sommerens prestisjesignering Timo Werner måtte bli værende i garderoben sammen med Mateo Kovacic.

- Timo ga oss ikke nok, hverken med eller uten ball. Jeg måtte gjøre endringer, forklarte Lampard, som hadde ytterligere skyts rettet mot spillergruppa:

- Spillerne visste hva vi kom til, et lag som sliter. Da kan man fortsette å gjøre det vanskelig for dem, eller gi dem ekstra rom og tid. Vi gjorde det siste fra minutt én til minutt 45. Da får vi det vi fortjener. Vi er late og gir bort en straffe, vi er late og gir bort et frispark som blir mål. Dette handler ikke om taktikk, det handler om å løpe og gi alt for laget, men vi tok valget om å ikke gjøre det, raste en tydelig frustrert Lampard.

- Et vendepunkt

Arsenal-manager Mikel Arteta har vært under hardt press denne sesongen, hvor Arsenal ligger på nedre halvdel.

- En veldig viktig seier for oss. Vi har vært skuffede og frustrerte. Å vinne på denne måten er forhåpentligvis et vendepunkt, og det var virkelig en lettelse, smilte Mikel Arteta i et intervju med Sky Sports etter kampslutt.

Nå sørger han også for kollega i Chelsea-stolen Frank Lampard får noen tøffe dager inn mot nyttår.

Drømmemål

Arsenal hadde ikke ledet eller vunnet en fotballkamp siden 1. november, men i 1. omgangen mot Chelsea skulle den tørken ta slutt.

Først fikk de en forsinket julegave av Chelsea-back Reece James. Først snudde han rumpa til skuddfinte til Tieran Kierney, så felte han Arsenal-spilleren like etter innenfor feltet. Dommer pekte på straffemerket - den satte Alexandre Lacazette i mål.

Like før pause var det utskjelte Granit Xhaka som fikk sin revansje, da han banket et frispark fra 25 meter i krysset.

Stang inn

Etter pause fortsatte Arsenal å være det beste laget, i tillegg til at de hadde marginene med seg.

Bukayo Saka så ut til å prøve på et innlegg, men det ble istedenfor en perfekt lobb, som gikk stang inn bak Edouard Mendy. Til 3-0 til Arsenal.

Like før slutt Lacazette en gratissjanse til å gjøre 4-0 da Mendy serverte ham ballen, men keeperen ryddet selv opp med å redde avslutningen.

På den påfølgende corneren skjøt Mohamed Elneny i tverrligger. Men Chelsea slapp unna ytterligere ydmykelse.

Redusering og straffebom

Isteden smalt det i motsatt ende.

Callum Hudson-Odoi levert et perfekt innlegg til Tammy Abraham, som brystet ballen i mål. Scoringen ble annullert for offside, men VAR grep inn, og så at spissen var minimalt på riktig side.

Da satte plutselig Chelsea inn en sluttspurt, og Mason Mount skaffet straffe. Jorginho gikk fram, men for tredje gang på rad misset han, denne gangen takket være redning av Bernd Leno.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer