Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga spilte 0-0 mot Molde

Raste mot fjerdedommeren og ble holdt igjen av Solskjær

Det manglet ikke på sjanser og dramatikk da Vålerenga og Molde måtte dele på poengene på Intility Arena.

ROPTE PÅ STRAFFE: Eirik Hestad ville ha straffe etter denne situasjonen. 22-åringen fikk gult kort for filming. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
ROPTE PÅ STRAFFE: Eirik Hestad ville ha straffe etter denne situasjonen. 22-åringen fikk gult kort for filming. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer
  • Vålerenga - Molde 0-0 (0-0)

VALLE (Dagbladet): Det var et revansjelystent Vålerenga som tok imot Ole Gunnar Solskjær og co. i søndagens hovedkamp.

I fjorårets kamp på Intility Arena tok Vålerenga tidlig ledelsen ved Herman Stengel, men Björn Bergmann Sigurdarson utliknet før pause.

Ved Vålerenga-seier ville de kongeblå servere Rosenborg gullet, men Henrik Kjelsrud Johansen og co. ble stoppet av metallet og mesterlige redninger av Molde-keeper Andreas Linde.

Vålerenga satset alt på seier, men tre minutter på overtid var det i stedet Ruben Gabrielsen som stanget inn tre poeng til både Rosenborg- og Vålerenga-spillernes store fortvilelse.

- Han gjør feil

Vålerenga fikk ikke noen revansje i søndagens hovedkamp. Kampen endte målløst, men ikke uten dramatikk.

Eirik Hestad gikk i bakken etter at han forsøkte å runde Vålerenga-keeper Adam Kwarasey Larsen i starten av andre omgang. Hoveddommer Dag Vidar Hafsås mente imidlertid at Hestad hadde oppsøkt situasjonen og ga 22-åringen gult kort for filming.

- Han kunne fint ha dømt straffe, men han gjorde det ikke. Han legger igjen foten og sparker meg, selvfølgelig faller han da, sier keeper Adam Larsen Kwarasey til Dagbladet.

Da Hestad ble byttet ut raste han mot dommeren og måtte bli holdt igjen av Ole Gunnar Solskjær.

- Det er ikke vits å hisse seg opp nå, men jeg ser at han gjør feil. Vi gjør en kjempegod bortekamp og da er det surt at vi ikke får den straffen som vi fortjenter, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet etter kampen.

I ettertid har også dommeren selv innrømmet feilen:

- Når jeg ser den etterpå fra en annen vinkel, ser jeg jo at det er helt feil. Her er det rett og slett en vurdering som blir gjort der og da, og her ble det feil, sa Hafsås til Eurosport.

Fyrverkeri

Det ble raskt tydelig at kampen ikke skulle bli noen forsvarskamp for noen av lagene. Den første omgangen var en sjansebonanza uten like fra og med det tiende minutt.

Sam Johnson stjal ballen på Moldes halvdel, og spilte videre til Chidera Ejuke. Det nigerianske stortalentet brant til fra langt hold, men forsøket skrudde like utenfor.

Så smalt det i den andre enden.

Jonatan Tollås Nation sentret til en markert Daniel Fredheim Holm, som mistet ballen.

Fredrik Brustad tok imot kula og banket den over hodet på Vålerenga-keeper Adam Kwarasey Larsen og i tverrliggeren.

Minutter seinere havnet Erling Braut Håland i løpsduell med Felipe Carvalho på kanten av Vålerengas sekstenmeter, men Oslo-lagets nyinnkjøpte uruguayaner vant duellen mot unggutten.

Store Molde-sjanser

Like etter fikk Mattias Moström stå helt alene fra ti meter, men den svenske veteranen banket ballen over.

Det første kvarteret spilt, men sjansebonanzaen var ikke over.

Et Vålerenga-frispark ble slått mot bakre stolpe, hvor Ivan Näsberg fikk stå helt alene. 22-åringen blåste ballen over nettmaskene.

Deretter holdt Kwarasey Larsen på å tulle det til i egne rekker etter et tilbakespill. Keeperen nølte med å klare, og Braut Håland fikk taklet den ubesluttsomme Vålerenga-keeperen.

Kwarasey Larsen fikk derimot omsider banket ballen unna.

Fem minutter før pause banket Eirik Hestad til fra om lag 25 meter, men det knallharde skuddet seilet én meter til siden for stolpen.

Sjanser

I starten av andre omgang roet det seg ned litt, selv om både Ruben Gabrielsen og Kristoffer Haugen kom til småfarligheter.

For Vålerenga fikk innbytter Simen Juklerød stå helt alene på bakerste stolpe, men headingen til den tidligere Bærum-spilleren gikk over.

Råsterk Håland

Kampen fortsatte å svinge, og da tjue minutter gjensto viste Molde-talent Erling Braut Håland enorm styrke.

17-åringen sendte Vålerenga-back Amin Nouri i bakken etter skulder mot skulder, og slo inn i Vålerenga-feltet.

Kwarasey Larsen beveget seg ut av feltet for å bokse unna ballen, men klareringen gikk rett til en Molde-spiller. Et oppofrende Vålerenga-forsvar fikk dermed hindret baklengs.

Fem minutter seinere kom Molde igjen på en livsfarlig kontring tre mot to. Ruben Gabrielsen slo inn mot sine to medspillere i feltet, men innlegget ble klarert unna av Vålerenga-forsvaret.

Ett minutt før slutt var Ruben Gabrielsen nære å senke Vålerenga i sluttminuttene igjen, men skuddet fra 13-14 meter ble blokkert.

Dermed ble det målløst på Intility Arena.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media