Raste og truet med å gå etter spørsmål om islamsk høytid

- Det her må ta slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få med deg alt i VM direkte

(Dagbladet): Etter hvert som fotball-VM har gått sin gang er det en del ting som har blitt klart. Landene fra Amerika har et meget godt mesterskap, så og si hver eneste kamp byr på dramatikk og hver gang Algeries landslagssjef Vahid Halilhodzic holder hoff for pressen blir det leven.

Gårsdagen var ikke noe unntak. Grunnen? Den algeriske pressen liker ikke Halilhodzic, og den følelsen er gjensidig.

- Manglende respekt Søndag kveld var det klart for et nytt møte mellom de to, og nye hete ord ble vekslet. Denne gangen var temaet ramadan.

I går startet nemlig den muslimske fastemåneden, og i en drøy måned skal alle «troende muslimer» avstå fra mat, drikke, røyking og sex fra soloppgang til solnedgang.

Det er ikke fritt for at dette kan skape problemer for et lag som skal ut i en åttedelsfinale i VM, men Halilhodzic ville ikke svare på spørsmålet da det kom på pressekonferansen i går. I stedet slo han kraftig tilbake mot journalisten som stilte spørsmålet.

- Når det spørsmålet stilles viser det manglende respekt. Det er en privat sak. Spillerne får gjøre akkurat som de vil. Det her må ta slutt. Snakk om fotball. Her i Brasil, fotballens høysete, skal vi snakke om fotball og ikke noe annet. Slutt å spørre meg om ramadan, ellers går jeg, sa landslagssjefen.

Sverte-kampanje Og det stoppet ikke der. En tydelig irritert Halilhodzic satt på podiet og viftet med pekefingeren mens han gikk løs på den algeriske pressen som han mener har hatt et horn i siden til ham lenge.

- Jeg leser algeriske avisers kritikk mot meg. De forsøker å skape hat mot meg og min familie. Det er skikkelig ubehagelig, sa han.

Av lagene i fotball-VM er det Frankrike, Tyskland, Sveits, Belgia og Nigeria som har noen muslimske spillere i sin tropp. For Algerie er det derimot snakk om hele laget. Men spørsmålet om spillerne velger å faste eller ikke (og hvordan det kan påvirke dagens kamp) ble aldri besvart.

Møter Tyskland I stedet ble det videre snakket om den oppgaven Algerie nå ha foran seg. En tøff oppgave, for det er nemlig Tyskland som venter i åttedelsfinalen.

- Vi har fått en vanskelig motstander som har vunnet VM tre ganger, og de er en god kandidat til å vinne i år igjen. Vi har alle sett den fantastiske vinner-mentaliteten deres, de er i god form og det kommer til å bli en stor utfordring for oss, sa Halilhodzic.

Men selv om de, i alle fall på papiret, ikke etterlates de helt store mulighetene, har ikke landslagssjefen gitt opp håpet om en billett til Rio. Om ikke annet, så for å være turist.

- Tyskland er favoritter, men Algerie har overrasket før. Vi utvikler oss for hver kamp. Før kampen mot Russland sa jeg at vi hadde alt å tape. Nå har vi ingenting å tape, men alt å vinne. Vi vil gjerne fortsette, og vi vil til Rio ... i alle fall for å besøke Copacabana, sa han.

Kampen starter klokka 22 norsk tid i kveld. 

Få med deg alt i VM direkte 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer