Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Råsterk avslutning av Petter Solberg i Tyrkia

Også Henning imponerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Petter Solberg kjørte strålende på dagens fartsprøver i Rally Tyrkia. Under særdeles vanskelige kjøreforhold vant lillebror Solberg de tre siste fartsetappene på rallyets første dag.

Etter første dag ligger han drøye 26 sekunder bak ledermannen, Fords Marcus Grönholm.

Også Henning Solberg imponerte under dagens kjøring. Peugeot-føreren endte balnt de seks beste på samtlige av dagens fartsprøver, og ligger på en flott fjerdeplass, knappe 50 sekunder bak Grönholm.

Tre av dagens fartsprøver ble avlyst på grunn av håpløse kjøreforhold, og Hennig kunne bekrefte at det var vanskelig.

- Jeg så ingenting, jeg hadde nok med å se på all gjørma, sa Henning etter SS7.

Men strålende kjøring har gitt Solberg-brødrene optimismen tilbake i det som har vært en trøblete sesong, spesielt for Petter.

- Bilen har forbedra seg fælt, det er veldig positivt. Jeg fikk tilbake diffene fra i dag tidlig, så jeg hadde mye bedre grep. Dekkene var egentlig satt for neste prøve, men det fungerte bra her også, sier en smørblid Petter Solbeg til WRC Rally Radio etter SS7.

Rally Tyrkia fortsetter i morgen.

IMPONERER I GJØRMA: Petter Solberg vant også SS9, og har kjørt stor rally under vanskelige forhold i Tyrkia. Også storebror Henning overbeviser. Foto: AP
IMPONERER I GJØRMA: Petter Solberg vant også SS9, og har kjørt stor rally under vanskelige forhold i Tyrkia. Også storebror Henning overbeviser. Foto: AP Vis mer

 
SS8
:Petter Solberg fortsetter storkjøringen i Rally Tyrkia. Helgens rally har lidd under svært vanskelige kjøreforhold, men brødrene Solberg har vært blant de som har taklet de tøffe forholdene aller best.

På dagens åttende fartsprøve kapret Spydeberg-gutta de to første plassene.

- Bilen fungerte meget bra etterhvert, og det er en meget god følelse, sa Petter til WRC Rally Radio etter å ha kommet i mål.

- Når ting fungerer som nå, får man selvtillit, fortsatte Petter - og hørtes både lettet og glad ut.

Henning fortsatte sin gode kjøring, og kjørte i mål bare 2 sekunder etter lillebror. Petter knapper inn på leder Marcus Grönholm, og er før dagens siste fartsprøve drøye 28 sekunder bak i sammendraget. Henning ligger på en fin fjerdeplass, 50 sekunder bak Grönholm.

SS7: Petter Solberg var raskest av alle på SS7, den fjerde av dagens etapper som har vært mulig å gjennomføre i uværet som har herjet i Rally Tyrkia.

På en fartsprøve med masse nordmenn langs løypa, koste Spydeberg-gutten seg skikkelig.

- Veldig bra, veldig bra. Men det var mye gjørme mot slutten nå.

image: Råsterk avslutning av Petter Solberg i Tyrkia

Han gjorde store endringer på bilen under dagens andre service.

- Bilen har forbedra seg fælt, det er veldig positivt. Jeg fikk tilbake diffene fra i dag tidlig, så jeg hadde mye bedre grep. Dekkene var egentlig satt for neste prøve, men det fungerte bra her også, sier en smørblid Petter Solbeg til WRC Rally Radio.

Neste fartsprøve går på harde fjellveier, og krever hardere dekk.

Også Henning Solberg imponerte på fartsprøven, og ble nummer tre, fem sekunder bak Petter. De norske supporterne langs løypa la han imidlertid ikke merke til.

- Jeg så ingenting, jeg hadde nok med å se på all gjørma, sier Henning.

Marcus Grönholm ble nummer fem på prøven, og er nå 30,8 sekunder foran Petter Solberg i sammendraget.

Henning Solberg klatret opp på fjerdeplass, foran veteranen Colin McRae, som vikarierer for den skadde VM-lederen Sebastien Loeb.

SS6: Petter og Henning Solberg kjørte i mål på nøyaktig samme tid på SS6 i Rally Tyrkia.

På grunn av elendige værforhold, er prøven bare den tredje som er kjørt i dag. SS1, SS2 og SS4 vle avlyst.

Petter Solberg holder fortsatt andreplassen i rallyet bak Marcus Grönholm, men vil ikke glede seg for tidlig.

- Jeg sliter virkelig. Jeg håper bare vi kommer gjennom rallyet uten problemer. Da vil jeg være glad, sier han til WRC Rally Radio.

Henning Solberg har også problemer, men tar dem som vanlig med litt mer humør.

- Jeg hadde en stopp midt i prøven, så jeg måtte starte igjen. Jeg hadde feil gir inn i en skarp sving. Det var en rein førerfeil, nærmest humrer storebror Solberg.

Henning ligger på femteplass i sammendraget. Han er fem sekunder bak Sebastien Loeb-vikar Colin McRae, og 15 sekunder bak lillebror Petter.

Petter Solberg ble nummer fire, men tapte bare 5,9 sekunder til ledende Marcus Grönholm. Colin McRae noterte samme tid som Petter, mens Henning Solberg tok sjetteplassen 8,8 sekunder bak Grönholm.

SS4 er avlyst fordi været er for dårlig til at ambulansehelikopteret kan lande, akkurat som i dag tidlig.SS3: Petter Solberg tapte 25 sekunder til ledende Marcus Grönholm på den første prøven SS3 i Rally Tyrkia.

Det har regnet uavbrutt i hele natt i VM-rallyløypene og lillebror Solberg klagde på vanskelige forhold og upassende dekk etter målpassering.

Andre sliter enda mer. Solberg ligger på andreplass, 24,9 sekunder bak finnen etter SS3 .

Henning Solberg følger på fjerdeplass. 12,1 sekunder bak lillebror. Heller ikke han er begeistret for gjørmeveiene

- Det blir bare verre og verre, sier Henning til WRC-radio.

- Jeg har ikke dekkene for disse forholdene, jeg tror ikke mange andre har det heller.

WRC-bilene kjørte inn til service etter prøven og skal i gang igjen med SS4 litt etter kl. 11 - hvis planene ikke er endret.

Finske Harry Rovanperä står i fare for å bryte rallyet, han kjørte i mål med et hjul som var i ferd med å falle av.Før start:
Rally Tyrkia er ikke noe for soltilbedere. I dag tidlig ble SS1 og SS2 i VM-rallyet avlyst på grunn av dårlig vær. WRC-radio melder om kraftig regn med storm i kastene.

Solberg-brødrene kunne nok kjørt på vått underlag, men fordi legehelikopteret ikke var i stand til landei uværet fant arrangørene ut at det ikke er forsvarlig å starte rallyet.

I tillegg var ikke WRC-leiren sikre på om en tohjulsdreven ambulanse ville komme seg rundt på prøvene.

Henning Solberg har bare med seg glatte dekk for tørre forhold til Tyrkia. Petter Solberg har hadde bedre feste i går, han klarte seg mye bedre på shakedown.

Det er vanskelige forhold i rallyet, veteranen Colin McRae var nær ved å kjøre utfor en skråning under testingen i går.

SS5:

SS8