RÅSTERK: Marit Bjørgen vant finalen i rulleskirennet i Oslo Skishow. Her fra 2015-utgaven. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
RÅSTERK: Marit Bjørgen vant finalen i rulleskirennet i Oslo Skishow. Her fra 2015-utgaven. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Oslo Skishow:

Råsterk Bjørgen til topps i Oslo Skishow

Marit Bjørgen var suveren i finalen i rulleskirennet under Oslo Skishow i Holmenkollen lørdag. Langrennsdronningen vant foran Ragnhild Haga.

Bjørgen hadde åtte sekunders forsprang på Haga etter prologen tidligere lørdag og var aldri i nærheten av å gi fra seg ledelsen.

– Jeg er veldig fornøyd med løpet. Jeg var virkelig på hugget, og det var bare åtte sekunder tilbake til Ragnhild så jeg måtte kjempe hele veien. Det var vondt å være i kjelleren igjen, sa Bjørgen til NTB etter målgang.

– Det er tidlig ennå, men jeg håpet at jeg er i rute foran sesongen. Jeg har i hvert fall trent bra i hele mai, tilføyde Rognes-jenta.

Kathrine Harsem slo finske Krista Pärmäkoski i kampen om tredjeplassen.

Krogh-seier

I herrenes finale hadde Gjøran Tefre og Martin Løwstrøm Nyenget sju sekunders luke på de fremste forfølgerne foran jaktstarten. Duoen gikk offensivt til verks, men bak gikk Finn Hågen Krogh strålende.

Ut på sisterunden hadde finnmarkingen tettet luka, og i den siste bakken slo Krogh til. Landslagsløperen fikk en luke ingen av forfølgerne klarte å tette.

Dermed ble det Krogh-seier, til tross for at Martin Johnsrud Sundby nærmet seg med stormskritt på slutten. Sundby tok annenplassen, mens Gjøran Tefre ble nummer tre. Deretter fulgte Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe og Johannes Høsflot Klæbo.

Historisk

I den historiske kombinertkonkurransen for kvinner ble det seier til Alta-jenta Anna Odine Strøm.

– Det var en kjempeopplevelse å få gå sammen med de største langrennsstjernene og kombinertgutta. Jeg håper vi får oppleve dette flere ganger, sa den tidligere spesialhopperen.

Herreklassen i kombinert ble et oppgjør mellom Magnus Moan og Magnus Krog. Avgjørelsen falt i avslutningen da Krog brakk staven.

Dermed kunne navnebror og veteran Moan paradere inn til seier. Trygve Torskedal Larsen vant klassen for funksjonshemmede.

(NTB)