VISTE VM-FORM: Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) viste gryende VM-form under den sjette etappen av Tour of Britain. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VISTE VM-FORM: Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) viste gryende VM-form under den sjette etappen av Tour of Britain. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Råsterk Boasson Hagen slått på målstreken

Måtte klare seg alene nesten hele etappen.

NOTTINGHAM/TRONDHEIM(procycling.no): Matteo Trentin vant den sjette etappen av Tour of Britain fredag. Italieneren slo Edvald Boasson Hagen i spurten om seieren i Nottingham.

Nordmannen åpnet spurten tidlig, men måtte se seg slått på målstreken for andre dag på rad. 

Boasson Hagen isolert

Selv om Boasson Hagen var våken i starten og tok bonussekunder, ble han veldig alene mot det sterke laget til Team Sky. Det britiske laget isolerte nordmannen tidlig på etappen.

Det førte til at han selv måtte være med å kjøre inn den farlige gruppen med Gorka Izagirre mot slutten av rittet. 

Med 3 kilometer igjen tok han saken i egne hender og angrep. Han kjørte seg raskt opp til Matteo Trentin i tet, men han maktet ikke å slå italieneren i spurten. 

- Jeg kan ikke være trygg, men jeg håper at de har spart krefter i dag og kommer sterkt tilbake i morgen, svarer Boasson Hagen på spørsmål om laget er sterkt nok.

Økte ledelsen

Nordmannen økte ledelsen til 13 sekunder i sammendraget til Wout Poels - og det ser nå meget lyst ut med tanke på å vinne sammenlagt. 

- Det var veldig hardt fra start og jeg måtte bidra selv mot slutten. Jeg er glad for at jeg maktet å beholde trøyen, sier Boasson Hagen til procycling.no like etter målgang i Nottingham

- Hvordan var den siste kilometeren?

- Den var tøff. Jeg måtte bare kjøre for å få størst mulig luke. Det var en hard spurt, og det var ikke unaturlig at han vant når han lå på hjul hele veien.

Slik gikk det til

En 192,7 kilometer lang etappe i småkupert terreng ventet rytterne mellom Stoke-on-Trent og Nottingham.

Det ble satt stor fart på rittet fra start, og sammenlagtleder Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) var blant de som var mest aktiv. Nordmannen var først over den innlagte spurten i Buxton, og tok de tre bonussekundene. Andremann i sammendraget, Wout Poels (Team Sky) tok ett bonussekund. Dermed økte rudsbygdingen ledelsen i sammendraget til tre sekunder.

Mer dramatikk fulgte da Mark Cavendish (Etixx-Quickstep) var involvert i en velt. Den britiske storspurteren måtte bryte rittet. Etter spurten i Buxton fikk en gruppe med blant andre Gorka Izagirre (Movistar) gå avgårde. Bak måtte store deler av feltet slippe gruppen til Boasson Hagen. Team Sky holdt stor fart i den lille gruppen til Boasson Hagen - og lyktes tilslutt med å isolere nordmannen.

Izagirre lå for nære i sammendraget til at bruddet fikk en skikkelig luke. Med 55 kilometer igjen hadde bruddet kun halvminuttet og Izagirre bestemte seg for å ta saken i egne hender på dagens siste kategoriserte stigning. Baskeren fikk etterhvert følge av Stefan Kung (BMC). Duoen økte ledelsen til hovedfeltet til over minuttet ganske raskt. 

I hovedfeltet støtet Robert Kiserlovski (Tinkoff-Saxo) ifra i den samme stigningen. Kroaten tok seg opp til de resterende fire fra bruddet som lå rundt 20 sekunder bak duoen i tet. Med rundt 40 kilometer igjen smeltet gruppene sammen. Like etter prøvde Izagirre nok en gang å stikke avgårde, men denne gangen fikk han gå alene. 

Izagirre kjørte først over den innlagte spurten i Belper, og tok dermed inn tre sekunder i sammendraget. Like etter spurten maktet Stefan Kung, Jens Debusschere (Lotto-Soudal) og Matteo Trentin (Etixx-QuickStep) å komme seg opp til baskeren i tet. Izagirre var også først over dagens siste innlagte spurt i Ilkeston.

Med 15 kilometer igjen var avstanden fortsatt 40 sekunder, og Edvald Boasson Hagen måtte selv være med å bidra i front av det lille hovedfeltet. Med ni kilometer igjen støtet Matteo Trentin ifra tetgruppen, men hovedfeltet ledet av en rudsbygding i storform nærmet seg med stormskritt. Restene av bruddet ble tauet inn med rundt 6 kilometer igjen. Dermed var det bare Trentin igjen. 

Med tre kilometer stoppet det opp i feltet, og da bestemte Boasson Hagen seg likegodt seg for å angripe selv. Med to kilometer igjen var han oppe på hjulet til Trentin. 

Boasson Hagen måtte åpne spurten tidlig og ledet lenge, men Trentin smatt forbi på de siste meterne. 

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!