I STORFORM: Alexander Kristoff imponerte med måten han triumferte på i dagens etappe. Foto: NTB Scanpix
I STORFORM: Alexander Kristoff imponerte med måten han triumferte på i dagens etappe. Foto: NTB ScanpixVis mer

Råsterk Kristoff vant etter maktdemonstrasjon

Alexander Kristoff viste superkrefter da han omtrent egenhendig tauet inn bruddet og vant den tredje etappen av Tour des Fjords.

Kristoff gjorde det meste selv på etappen som gikk fra Ulvik til Suldalsosen fredag. Da et sterkt tremannsbrudd med blant andre Pieter Weening fikk nærmere to minutter innså Kristoff alvoret og støtet fra hovedfeltet. Sammen med Nick van der Lijke og Jonas Koch hentet de bruddet noen få kilometer før slutt.

– Jeg hadde ikke helt troen da det var 1.40 minutter til bruddet og alle stoppet opp. Jeg måtte bare kjøre, og da kom det opp to opp som jeg samarbeidet godt med. På slutten måtte jeg gjøre mye jobb, men hadde likevel grei kontroll, sa Kristoff til TV 2 etter seieren.

Full kontroll

I innspurten lekte nordmannen med konkurrentene. Van der Lijke og Koch kompletterte pallen, men var aldri i nærheten av å true Kristoff i spurten.

– Jeg hadde litt å gå på mot slutten. Jeg er i god form, men det var tungt i dag, fastslo Kristoff.

Dermed tok Katjusja-syklisten sin annen etappeseier på rad. Dermed er han på full fart mot nok en sammenlagtseier i etapperittet.Kristoff har vunnet 9 av 16 etapper i Tour des Fjords-historien.9 av 16

Fridtjof Røinås ble nest beste nordmann på 9.-plass. Det gjenstår to etapper av rittet som avsluttes i Stavanger søndag.

Imponerte i Spania

I Vuelta A Espana snuste Vegard Stake Laengen på seieren på den 13. etappen, men gikk tom for krefter i avslutningen.

Italienske Valerio Conti angrep Stake Laengen og de øvrige rytterne i fredagens brudd med drøye 15 kilometer igjen. Det skulle vise seg å bli avgjørende. Conti holdt unna og krysset målstreken 55 sekunder foran nærmeste konkurrent.

Stake Laengen slet i spurten mot de øvrige utbryterne og endte på 5.-plass.

27 åringen fra Asker kom seg med i et 12 mann stort brudd på den 213,4 kilometer lange etappen fra Bilbao til Urdax-Dantxarinea. Relativt fort ble det klart at fredagens vinner satt blant utbryterne.

Stake Laengen og co. hadde på det meste mer enn 22 minutters forsprang til et hovedfelt som åpenbart sparte krefter til den tøffe etappen som venter lørdag. Med halvannen mil igjen å sykle satte Conti inn det avgjørende støtet.

Rett før hadde Stake Laengen forsøkt seg med en fartsøkning, hvilket førte til at utbrytergruppen ble halvert fra tolv til seks.

Sammenlagtleder Nairo Quintana hadde en rolig dag på sykkelsetet fredag. Colombianeren forsvarte den røde ledertrøya uten mye plunder. Tour de France-vinner Chris Froome er fortsatt 54 sekunder bak på andreplass, mens Quintanas Movistar-kollega Alejandro Valverde følger ytterligere 11 sekunder deretter på tredjeplass.

Odd Christian Eiking, Sven Erik Bystrøm og Sindre Lunke kom inn sammen med hovedfeltet fredag.

(©NTB)