Råsterk opphenting ga Sivertzen 2.-plass

Dramatisk avslutning på snoboardcross-finalen.

PALLPLASS:  Stian Sivertzen kjørte inn til 2.-plass i lørdagens verdenscuprenn i snowboardcross etter en dramatisk avslutning av finalen. Foto: AP Photo / Jacques Boissinot / NTB Scanpix
PALLPLASS: Stian Sivertzen kjørte inn til 2.-plass i lørdagens verdenscuprenn i snowboardcross etter en dramatisk avslutning av finalen. Foto: AP Photo / Jacques Boissinot / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stian Sivertzen kjørte inn til 2.-plass i lørdagens verdenscuprenn i snowboardcross etter en dramatisk avslutning av finalen.

I kvinneklassen sikret Helene Olafsen seg en god 5.-plass i det første av helgens to verdenscuprenn.

Sivertzen var best i fredagens kvalifisering og fikk dermed velge startspor i utslagsrundene lørdag. Han takket for muligheten med sesongbeste i Andorra.

- Jeg er veldig fornøyd med dagens konkurranse. Det beste med dagen var at jeg ledet hvert heat fra starten av. Jeg er også fornøyd med kvalifiseringen fredag. Jeg hadde godfølelsen inne. Nå føler jeg at formen sitter før OL i februar, sa Sivertzen etter rennet.

Fotofinish Finalen var av den dramatiske sorten. Sivertzen ledet i starten, men så støtte han på problemer.

- Etter at jeg gjorde en feil lå jeg på 5.-plass midtveis i løpet. Etter hvert fikk jeg lagt meg på siden og passerte to konkurrenter. Deretter ble det fight mellom meg og Omar Visintin om 2.-plassen. Heldigvis endte jeg så vidt foran.

Trevor Jacob fra USA vant, et par meter foran Sivertzen. Nordmannen ble tilkjent 2.-plassen etter fotofinish mot italienske Visintin.

Fornøyd Helene Olafsen endte utenfor pallen for første gang denne sesongen, men var likevel fornøyd med prestasjonen.

- Jeg hadde gode starter i alle heatene i dag. Jeg kjørte også bedre i dag enn i kvalifiseringen i går. Jeg var likevel uheldig da Lindsey (Jacobellis) kjørte inn i meg. Jeg mistet en del fart, og ettersom ingen foran gjorde feil hadde jeg ingen mulighet til å hente inn kjørerne foran meg. Dermed ble det 5.-plass, sa hun.

Dominique Maltais fra Canada vant kvinnenes renn. Maltais leder også verdenscupen sammenlagt og er storfavoritt foran OL.

Både Sivertzen og Olafsen er nummer tre i verdenscupen.

Søndag er det nytt renn i Vallnord-Arcalis, som for første gang er arrangør for et verdenscuprenn i snowboard.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer