Vetle Sjåstad Christiansen

Råsterk pallplass

Vetle Sjåstad Christiansen (29) leverte nok en gang på imponerende vis.

IMPONERER: Vetle Sjåstad Christiansen har imponert sterkt så langt denne sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB
IMPONERER: Vetle Sjåstad Christiansen har imponert sterkt så langt denne sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LE GRAND-BORNAND/OSLO (Dagbladet): Alt lå an til at Johannes Thingnes Bø skulle ta enda en ny seier i den franske fjellandsbyen Le Grand-Bornand, slik som han har gjort så mange ganger før.

I stedet ble det seier på hjemmebane for franske Quentin Fillon Maillet. Franskmannen briljerte på alle plan og kunne ene og alene nyte jubelen fra sine landsmenn på oppløpet.

Der Thingnes Bø skuffet, var det en annen nordmann som virkelig skinte.

Vetle Sjåstad Christiansen leverte nok en gang på imponerende vis. Med 20 treff havnet han på en sterk pallplass bak franskmannen og russiske Eduard Latypov.

- Det var veldig bra. Det var et slit fra første stavkast, så jeg gravde dypt for pallplass i dag, forteller Vetle Sjåstad Christiansen til Dagbladet etter løpet.

- Jeg var langt nede i kjelleren og måtte virkelig slå om på toppen for å ha noen sjanse, sier han videre.

Nordmenn på rekke og rad

Thingnes Bø ødela derimot hele løpet sitt med to strafferunder på første liggende skyting. Han måtte også ut i en strafferunde etter første stående. Til slutt endte han på femteplass etter feilfri siste skyting.

Sturla Holm Lægreid måtte ut i en strafferunde etter liggende skyting og tok sjetteplassen. Tarjei Bø fulgte på sjuendeplassen med en strafferunde.

- Det var greit i starten også det ble tyngre etter hvert. Jeg skyter godt i dag og klarer å holde meg oppe i teten ganske lenge, sier Sturla Holm Lægreid til Dagbladet.

- Kroppen føltes greit. Var kanskje litt bedre fysisk i går, og i dag er det litt tyngre. Men det går opp og ned i denne idretten. Da klarte jeg heldigvis å levere på standplass og få med meg en fin plassering, forteller han videre.

Revurderer OL-plan

Tidligere i desember innrømte Sjåstad Christiansen at han muligens må revurdere OL-planen etter den overraskende gode starten i verdenscupen.

- Verdenscupen totalt, det setter vi fryktelig høyt. Da er man på en måte en komplett skiskytter, sier Vetle Sjåstad Christiansen til Dagbladet før han fortsetter:

- OL, der er det litt mer tilfeldigheter som spiller inn. Det ser man alltid på resultatene. Spesielt når vi får OL på nye plasser og steder som ikke er tilrettelagt for skiskyting. Der det både er vind og litt sand i løypa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer