Viktor Hovland:

Råsterk prestasjon ga megapremie

Reiste seg mesterlig i World Golf Championships-turneringen. Samtidig renner millionene inn.

LEVERTE SOLID SPILL: Viktor Hovland i Florida. Foto: Sam Greenwood/Getty Images/AFP/NTB
LEVERTE SOLID SPILL: Viktor Hovland i Florida. Foto: Sam Greenwood/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Viktor Hovland (23) slo tilbake på lørdagens runde i Florida etter nedturen fredag, og var ti slag under par før avslutningen søndag kveld.

Etter tre runder lå nordmannen på delt 7.-plass, med fem slag opp til lederen. Den ledelsen krympet stadig utøver søndagen.

Etter 13 hull var det fortsatt håp om en råsterk norsk seier - i en av de største golfturneringene som er å oppdrive. Hovland var da på andreplass, ett fattig slag bak lederen. På det minste var han ett fattig slag bak, men så leverte nordmannen to bogeys mot slutten.

Det holdt til slutt til en 2. plass for 23-åringen - 15 slag under par.

Amerikanske Collin Morikawa (24) vant turneringen - 18 under par.

Startet bra

Det startet på best mulige vis for Hovland, som begynte dagen med to birdies, som den eneste av deltakerne.

Etter fem hull lå nordmannen to slag bak lederen Morikawa, før det ble bogey på hull nummer seks og tre strake birdies på nummer sju, åtte og ni (ett slag bak teten på tidspunktet).

Etter elleve hull var Hovland på delt andreplass med tre mann, fortsatt to slag bak Morikawa.

På det 13. hullet leverte Hovland et meget imponerende slag fra en svært vanskelig posisjon i krattet. Det endte med en råsterk birdie. Etterpå strålte Hovland som en sol - noe som ikke er rart å skjønne. Det hører med til historien at han tidligere har uttalt at «jeg suger på chipping».

«Det beste og deiligste slaget jeg har sett i mitt liv!» skrev Eurosport-kommentator Henrik Bjørnstad på Twitter.

Se chippen her:

På det 14. hullet puttet Hovland for birdie fra nokså langt hold, men var ikke i nærheten av å sette den. I stedet endte han opp med bogey og lå på tidspunktet tre slag bak Morikawa.

På det 15. hullet ble det par for Hovland, før han leverte en bogey på hull 16 etter en treputt. Han avsluttet dagen med birdie på hull 17, hvor han var en snau centimeter unna eagle, og til slutt par på hull 18.

Dersom Hovland hadde vunnet turneringen, ville han ifølge Golf Digest bli den første til å klare det med en «kvadrupel bogey» siden 1980 - noe bare fire spillere hadde klart tidligere. Hovland brukte åtte slag på det siste hullet fredag, etter en rekke uheldige slag.

- Etter den avslutningen han hadde i går, så er det Viktor Hovland holder på med så langt i dag, kanskje det råeste han har gjort så langt i sin korte karriere! Jeg er tom for superlativer. Målløs, skrev Bjørnstad på Twitter etter lørdagen.

Gigantpremie

WGC-turneringen rangeres blant de mest prestisjefylte i golf utenom majorturneringene og skulle egentlig spilles i Mexico by, men ble av smittevernhensyn flyttet til Bradenton i Florida.

Vinneren av turneringen får med seg en premiesjekk på 15,7 millioner kroner (1 820 000 dollar), og alle de 20 beste får premier på over én million. Andreplass gir 1 150 000 dollar (snaut 10 millioner kroner).

Viktor Hovland kunne juble for seier i PGA-turneringen i Playa del Carmen i Mexico i desember. Da ble han den femte europeer med minst to seirer på PGA-touren før fylte 24 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer