Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski:

Råsterk Ustjugov slo fullstendig knockout på Sundby

Vant sin femte strake.

VANT IGJEN: Sergej Ustjugov vant sin femte strake seier i Tour de Ski i dag. Martin Johnsrud Sundby hadde en tung dag. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / dpa / NTB Scanpix
VANT IGJEN: Sergej Ustjugov vant sin femte strake seier i Tour de Ski i dag. Martin Johnsrud Sundby hadde en tung dag. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / dpa / NTB Scanpix Vis mer

Sergej Ustjugov vant den femte Tour de Ski-etappen i Toblach og kan ha avgjort sammenlagtkampen når to etapper gjenstår.

Ustjugov kjempet en intens kamp mot franske Maurice Manificat om seieren på 10-kilometeren i fri teknikk. I mål skilte det de to 0,4 sekunder i den sterke russerens favør.

Dermed tok Ustjugov sin femte strake seier i årets Tour de Ski. Det har ingen klart før ham.

Simen Hegstad Krüger ble nummer tre på etappen og tok karrierens første pallplass i verdenscupen.

- Blytungt

Martin Johnsrud Sundby hadde ingen god dag i Toblach og ble til slutt nummer 14. Han var slått med 36,9 sekunder av Justjugov. Det skiller ett minutt og 34 sekunder mellom de to i sammendraget.

- Det var blytungt. Jeg er milevis unna toppform, og det ble bare å kjempe med en dårlig kropp hele veien. Akkurat nå er jeg ikke bedre, sa Sundby til NRK etter løpet.

Han var ikke så opptatt av avstanden opp til Ustjugov i sammendraget foran de to siste etappene.

- Mitt største problem nå er at jeg har en kropp som ikke fungerer, sa Sundby, men avviste at han vurderer å stå av Tour de Ski.

Russiske Ustjugov startet fredagens 10-kilometer i fri teknikk i rakettfart og hadde tidsmessig lagt konkurrentene sju sekunders bak seg allerede etter drøye to kilometer. Det ble en indikasjon på hva som var i vente.

Milepæl

Mot slutten holdt franske Manificat høyest fart av samtlige, men den suveren russeren holdt unna i kampen om etappeseieren.

Rekruttlandslagsløper Simen Hegstad Krüger avsluttet godt og knep tredjeplassen sju tideler foran finske Matti Heikkinen.

- Å ta karrierens første pallplass i verdenscupen er en stor milepæl for meg. Dette hadde jeg ikke turt å håpe på, sa han.

Didrik Tønseth ble til slutt nest beste nordmann på sjetteplass. Hans Christer Holund ble nummer 15.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling