Imponerte. Alberto Contador bet tennene sammen og tok de nødvendige sekundene på Chris Froome på årets kongeetappe av Critérium Du Dauphiné. Spanjolen leder nå rittet sammenlagt før sisteetappen som sykles søndag. Foto: AFP / LIONEL BONAVENTURE
Imponerte. Alberto Contador bet tennene sammen og tok de nødvendige sekundene på Chris Froome på årets kongeetappe av Critérium Du Dauphiné. Spanjolen leder nå rittet sammenlagt før sisteetappen som sykles søndag. Foto: AFP / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Råsterke Contador overtok ledertrøya

Intenst drama på årets konteetappe av Critérium Du Dauphiné.

(procycling.no): For en dag det ble på årets kongeetappe av Critérium Du Dauphiné! Med kun 12 sekunder mellom ledende Chris Froome og Alberto Contador, lå alt til rette da to monsterfjell på henholdsvis 1500 og drøye 2000 meter skulle bestiges til slutt.

For med Kajusja-duo Egor Silkin og Yury Trofimov i front, så det hele ut til å bli en russisk dobbeltseier. Men på samme måte som den russiske duo, satt også Lieuwe Westra igjen etter bruddet som gikk tidligere på etappen. Med bare 200 meter igjen av etappen, hentet Westra de to i front, og kunne på sensasjonelt vis ta etappeseieren.

Froome mistet trøya Det så svært lyst ut på for Chris Froome med tanke på å beholde sammenlagtledelsen i rittet. For med bare tre kilometer igjen satt Team Sky igjen med fire ryttere inkludert sammenlagtleder, Froome i hovedfeltet. Jagende Contador på sin side satt mutters alene.

Likevel ble det drama. Med litt over en kilometer igjen støtet Contador alene, og fikk en god luke på sin britiske konkurrent. Richie Porte som satt igjen med lagkamerat, Froome, maktet ikke å tette luka. Dermed måtte Froome gå selv, men klarte ikke å knappe inn på den dansende spanjolen lenger framme.

Dermed kunne Contador krysse mållinja 21 sekunder foran Froome, og overtar dermed ledertrøya i rittet, når bare en etappe gjenstår.

Den sykles søndag og har tre førstekategorier gjennom sine 131 kilometer.

Les også: Froome-krasj satte skrekken i Sky

Lovende takter fra Nordhaug Sett med norske øyne ble det en flott dag i Dauphiné. I intens jakt på en Tour de France-plass, beit Lars Petter Nordhaug seg fast da hovedfeltet skrudde opp farten i den nest siste stigningen utenfor kategori.

Og da rytterne passerte toppen på 1500 meter, satt en lett og fin Lars Petter Nordhaug helt i front av feltet. Belkinrytteren fikk det likevel for tøft da det skulle avgjøres opp siste stigning.

Likevel leverte nordmannen nok en god søknad til årets TdF.

Les også: Nordhaug viste TdF-form

De Marchi sikret klatretrøya Alessandro De Marchi som også satt i brudd på fredagens etappe, gjorde en manns jobb også lørdag hvor han havnet i et brudd. Cannondale-rytteren var først over en førstekategori og en andrekategori, og sikret dermed seieren i klatrekonkurransen i årets Critérium Du Dauphié.

(Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)

TdF-gliset? Men nok en solid etappe fra Lars Petter Nordhaug, kan nordmannen muligens snart glise for Tour de France-plass også i år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TdF-gliset? Men nok en solid etappe fra Lars Petter Nordhaug, kan nordmannen muligens snart glise for Tour de France-plass også i år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer