Råsterkt av Arsenal da stjernespissene sendte laget til finale

Slo tilbake etter tidlig kalddusj.

JUBEL: Arsenal-spillerne feirer finalebilletten. Foto: JOSE JORDAN / AFP / NTB Scanpix
JUBEL: Arsenal-spillerne feirer finalebilletten. Foto: JOSE JORDAN / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arsenal så ut til å være i trøbbel da Valencia tok en tidlig ledelse, men London-klubben slo tilbake og sikret finale i europaligaen med 7-3 sammenlagt.

Nok en gang var det spissduoen Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette som spilte hovedrollen. De scoret henholdsvis ett og to forrige uke. I Spania torsdag ble det hattrick på Aubameyang og én scoring for Lacazette. Det sørget for at Arsenal er i finalen i europaligaen etter en sterk 4-2-seier på Mestalla.

I Baku 29. mai venter vinneren av Chelsea og Eintrach Frankfurt. Med Liverpool og Tottenham klare for finale i mesterligaen, kan det bli total engelsk dominans Europa. At samtlige fire finalister fra mesterligaen og europaligaen er fra samme nasjon har aldri skjedd tidligere.

Arsenal så en stund ut til å havne i trøbbel, men etter å ha havnet bakpå etter 11 minutter, gjorde Premier League-klubben jobben. Med 3-1-ledelse fra forrige ukes oppgjør i London var gjestene aldri truet etter at Aubameyang utlignet etter 17 minutter.

To raske scoringer

Hjemmelaget fyrte løs fra start hjemme på Mestalla. Etter 11 minutter smalt det for hjemmelaget. Rodrigo Moreno fant Kévin Gameiro på bakre stole, og franskmannen skled inn 1-0 til vill jubel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer