Råsterkt løp av Fjørtoft i USA

Imponerte på 1500 meter.

Hinderløperen Silje Fjørtoft som snart er ferdig med det første studieåret sitt i USA, «flyr» fortsatt fort. Lørdag imponerte hun på 1500 meter.

I et storstevne som gikk i lettskyet vær og med vanskelige vindforhold for løperne, klarte hun en tredjeplass i et råsterkt felt på 1500 meteren.

Likt med to amerikanere

Amerikanske Kelly Young vant med 4.23,52, mens Fjørtoft løp inn til 4.25,76. Det er ikke mer enn ett drøyt sekund fra persen (4.24,47).

Kentuckys Lavera Morris klarte annenplassen med 4.24,86. De to amerikanske jentene var i en klasse for seg sammen med Silje Fjørtoft.

Fra Fjørtoft og ned til jenta på fjerdeplass skilte det godt over to sekunder.

Pay med personlig rekord

Diskoskasteren Bjørn Terje Pay som konkurrerer for Røyken og Spikkestad, slo til med 51,49 meter i diskos under et stevne i San Diego lørdag. Det er solid ny personlig rekord for unggutten.

IMPONERTE: Silje Fjørtoft studerer i USA, og i helga imponerte hun under vanskelige forhold i Des Moines. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
IMPONERTE: Silje Fjørtoft studerer i USA, og i helga imponerte hun under vanskelige forhold i Des Moines. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Amerikaneren Zack Clayton gikk til topps i B-klassen i denne konkurransen med 57,22 meter.

Pay endte på sjuendeplass, men han slo dansken Nick Petersen temmelig klart, og det var en liten seier i seg selv for det norske diskoshåpet.

(NTB)

Råsterkt løp av Fjørtoft i USA