Råtassen Berg

HELSINGBORG (Dagbladet): Nils Arne Eggens elever er blant de snilleste i Champions League-klassen. Med ett unntak: Ørjan Berg. Bare fem mann har laget flere frispark i årets Champions League enn bodøværingen.

- Det er ikke så veldig overraskende at jeg er høyt oppe på den lista. Jeg har alltid laget mange frispark. Tror jeg var høyt oppe på den samme lista i fjor, sier Ørjan til Dagbladet.

Shakhtar Donetsk-spilleren Sjevchuk er den som har laget flest frispark i Champions League før 3. runde ble rullet i gang i går kveld. Han har laget 17 frispark på tre kamper. Ørjan ligger på femteplass med sine 11.

Av Rosenborg-spillerne er Christer Basma og Bent Inge Johnsen nærmest på frisparklista med sine 6. Midtbaneterrier Berg er fullstendig klar over at han er Rosenborgs mest aggressive og hardtspillende. På banen. Utenfor banen er han stille og beskjeden.

Spillestil

- Det er en del av spillestilen min, sier Ørjan.

Nettopp denne spillestilen er nevnt som en av grunnene til at Ørjan ikke har fått flere landskamper i karrieren. Det er også en grunn som Drillo har nevnt.

- Men jeg kommer ikke til å endre spillestil, hevder Berg.

Nå har han uansett stengt landslagsdøra. I går gjentok han at det er uaktuelt å spille for Norge til tross for at Norges to Fotball-Nilser - med Eggen og Semb til etternavn - gjør hva de kan for å overtale bodøværingen.

Berg har så langt laget mer enn en fjerdedel av RBK-motstandernes frispark - 11 av totalt 42. Bare tre lag i Champions League har pådratt seg færre frispark - Rangers (40), Besiktas (39) og Sturm Graz (34).

Snill kaptein

Manchester United og Rosenborg står begge med 42 frispark og fire gule kort etter halvspilt gruppespill.

- Vi kan nok bli litt mer kyniske uten å bli stygge. Jeg merker at motstanderlagene ofte bruker mer muskler enn det vi gjør - særlig på dødballer, sier Erik Hoftun.

- Det er et område vi må bli flinkere på for å ta steget videre. Han blir mildest talt overrasket når han får vite hvor mange - eller mer korrekt - hvor få frispark han sjøl har laget på tre kamper i årets Champions League.

- Ett frispark? På tre kamper? Som midtstopper? Nei, det må vi gjøre noe med, sier Hoftun og gliser rått.

I kveld har han muligheten.

FRISPARK! Men denne gangen for Ørjan Berg. Rosenborgs midtbanemotor ligger høyt oppe på lista over frisparkmakerne i Champions League. Denne situasjonen er fra oppgjøret mot Helsingborg i Trondheim.