Rått av Tufte

Olaf Tufte (28) ble forbannet på seg selv på lørdag. I går lot han aggresjonen gå ut over sine konkurrenter ved å ta sin første verdenscupseier i roing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den første verdenscupseieren i år kom på mesterlig vis.

-  Dette var bra gjennomført. Men jeg tror ikke det var så sinnssykt bra som alle skal ha det til på slutten, sier Olaf Tufte til Dagbladet.

Hadde mer å gi

Etter å ha ligget fire sekunder bak sine argeste konkurrenter, tyske Marcel Hacker og Vaclav Chapula fra Tsjekkia, bestemte Tufte seg for å gi jernet. Tufte hentet fram sitt råe treningsgrunnlag og sendte seg selv forbi lederduoen.

-  Mens de andre kjørte kroppen stiv, hadde jeg mer å gi. Det var et hemmelig triks jeg hadde på lur, sier Tufte om den sterke opphentingen.

Nå lover OL-håpet at han også skal gi full gass framover. Han er i kanonform, men vil ikke skryte seg til himmels av den grunn.

Ser framover

-  Nå må jeg ikke miste hodet. Jeg må fokusere riktig framover. En god jobb må gjøres på alle mulige ting. Spesielt på teknikk, sier Tufte.

I år har det ikke gått helt veien for 28-åringen. Flere ganger har han slitt med å gå til topps i viktige konkurranser. Semifinalen på lørdag fikk det til å renne over for Tufte. Han var irritert på seg selv, og fikk også kjeft av landslagstrener Tore Øvrebø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.