Lahti-VM 2017:

Rått bra: Stol alltid på norske hoppere!

Selvsagt holdt medaljerekka. 

SØLVLAGET: Norsk hoppsport leverer igjen. VM-sølv til Anders Fannemel, Johann Andre Forfang, Daniel Andre Tande og Andreas Stjernen. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix.
SØLVLAGET: Norsk hoppsport leverer igjen. VM-sølv til Anders Fannemel, Johann Andre Forfang, Daniel Andre Tande og Andreas Stjernen. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

AV OG TIL må idrettslederne selv forklare hvor bra de egentlig gjør det i sporten sin. Som Clas Brede Bråten; den sterke, samlende hoppsjefen som på denne lørdagskvelden minnet TV-seerne om at Norge var eneste nasjon som hadde tatt medalje i hvert mesterskap siden 2003.

I løpet av disse årene har det vel vært hoppere fra andre land som har fått de største overskriftene i sporten. Tyskere, østerrikere, slovener og så polakkene da. De ble belønnet med sitt første laggull i kveld.

Men Norge var med, og har altså alltid vært det. Selv om du ikke helt har fått det med deg.

FOR der norsk hoppsport forlengst har tapt mediakampen mot langrenn og skiskyting, er det mer enn håp:

  • Midt i en sesong med for variable resultater har sporten fått både en frontfigur i Daniel Andre Tande, en kvinnelig stjerne i Maren Lundby og enda en VM-medalje.

Og sjelden har en sølvmedalje kommet til akkurat rett tid.

TIL uka begynner sportens nye hjemlige storsatsing "Raw Air"; en sammenhengende hoppfest fra Oslo, via Lillehammer og Trondheim og til legendariske Vikersund. Da ville det passet dårlig å reise fra Lahti med bare et par nesten-renn der Maren Lundby og Andreas Stjernen misset medalje på sistehoppet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer