Rått løp av Ådne

-Ett av de råeste skøyteløpene verden har sett, strålte trener Tom Erik Oxholm etter Ådne Søndråls seier på 1000 meter lørdag.

Norsk skøytesports gullgutt fulgte opp fredagens seier på 1500 meter med ny triumf på 1000 meter lørdag. Søndrål satte ny banerekord i Heerenveen med tiden 1.10,15. Nordmannen viste igjen et vinnerinstinkt det lukter svidd av. Han slo annenmann Erben Wennemars med fattige to hundredeler.

- Ådne er en vinner, rett og slett. Vi skal ta med oss dette videre og må prise oss lykkelig over at han vant, sier Oxholm til NTB.

Tett og jevnt

Alle de beste i verden på distansen stilte til start i Heerenveen. Det er fryktelig tett i toppen. En eneste liten glipp, og løperen havner langt nede på resultatlista.

- Nivået er utrolig bra. Det har aldri vært jevnere i toppen enn det er nå. Men det nytter ikke å hvile på laurbærene. Vi er nødt til å jobbe videre med det vi kan. Allerede i morgen må vi nullstille og justere oss oppover enda ett par hakk. Gjør vi ikke det, taper vi. Alle er jo ute etter å ta Ådne nå, sier Oxholm.

Den sjansen får utfordrerne på søndagens 1000 meter i den nederlandske skøytemetropolen.

Om de tar vare på den, er en helt annen sak.

(NTB)

VINNER: Ådne Søndrål gikk et nytt fantomløp og vant 1000-meteren i Heerenveen.