Raufoss kan bli tvunget ned i 2. divisjon

Fikk ikke ny lisens. Anker avgjørelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Raufoss fikk ikke fornyet lisens av Norges Fotballforbund (NFF) i dag og kan bli tvunget ned i 2. divisjon neste år. Laget har valgt å anke.

Klubben har fått 14 dagers ankefrist, og den endelige beslutningen blir først klar etter at forbundet har behandlet en eventuell anke.

- Vi sitter her litt skuffet og føler oss litt tomme akkurat nå, men vi har valgt å se framover, og vi har bestemt oss for å anke, sier daglig leder i Raufoss, Tom Løkken, til NTB.

Dersom avgjørelsen blir stående, vil SFK Sparta ta over plassen i 1. divisjon neste år. Sparta rykket ned til 2. divisjon i høst. Neste år slår klubben seg sammen med Sarpsborg FK og vil hete SFK Sparta.

Raufoss fikk avslag på søknaden fordi «flere av de økonomiske kriteriene, samt kravet om infrastruktur, ikke er oppfylt», opplyser NFF i en pressemelding.

- Det har skjedd så mye positivt rundt laget i det siste og vi har 14 dager på oss til å vise at vi har noe å fare med, fortsetter Løkken optimistisk.

35 av 36 klubber i eliteserien for menn og kvinner samt 1. divisjon menn, fikk innvilget ny lisens. De to som rykker opp fra 1. divisjon for kvinner, og de fire som rykker opp fra 2. divisjon for menn, får unntak første året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer