Raul er ydmyk

Selv om Raul er Spanias største superstjerne, sa han dette da Dagbladet snakket med ham på Spanias spillerhotell søndag: - Det gjør ikke noe om vi taper for Norge. Vi har to kamper til å gjøre det på.

RAUL

Født: 27. juni 1977.

Høyde: 180 cm.

Vekt: 66 kilo.

Klubb: Real Madrid - 85 scoringer siden debuten som 17-åring for fem sesonger siden.

Posisjon: Spiss.

Trøyenummer: 10.

Landskamper/scoringer: 32/16 (debuterte som 19-åring mot Tsjekkia i 1996).

- Norge er veldig disiplinerte. Et seriøst og tett lag. Forsvaret er godt, men midtbanen og angrepet er også godt, sier Raul.

Landslagssjef José Antonio Camacho priser seg lykkelig over friskmeldingen av Raul før kampen mot Norge. Real Madrid-spissen scoret utrolige elleve mål i EM-kvalifiseringen, og forvandler Spanias angrepsrekke fra småfarlig til et dødelig våpen bare med tilstedeværelsen.

Han er kjent som superstjernen med variabelt humør og sjeldne kommentarer til pressen. Men søndag snakket han høflig med alle. Etter treningsøkta i går møtte han på pressekonferansen og satt rolig til alle hadde fått sitt.

Raul er ydmyk før EM-åpningen. Litt på bakgrunn av fiaskoen under VM i Frankrike. Men like mye på grunn av respekten for Norge.

- Norge er et vanskelig lag å møte, sier han.

Liker ikke stilen

- Hvilke norske spillere er best?

- Flo og Solskjær fordi de kan score mål og avgjøre kamper i ett øyeblikk.

- Hvilke defensive spillere?

- Jeg kan ikke nevne en spesiell spiller. Hele forsvaret jobber hardt.

Raul og de spanske gutta er tydeligvis programmerte til å svare som Camacho ønsker når det gjelder kritikk av motstandere. På Dagbladets spørsmål om han liker den norske spillestilen, svarer Raul slik:

- He-he. Personlig... det er ikke det at jeg ikke liker stilen. Det er deres stil og de har vunnet kampen med den, og det virker som de trives med den.

Mellom linjene er det ikke vanskelig å lese hva Raul egentlig mener:

Slik ville aldri han spilt.

Spiller som finalen

I kveld spiller han kanskje aleine på topp i en 4-4-1-1-formasjon. Det kan se slik ut på treningene. For Raul er det viktig at Spania ikke lar seg påvirke av hardt pressende norske spillere:

- Vi må spille på vår måte. I dette mesterskapet virker det som om det laget som scorer først tar seieren. Vi må prøve å vinne kampen for å få den riktige mentaliteten inn i laget.

- Det blir vanskelig. Men vi skal kjempe som om det var finalen.