Raul slo ballen i mål

Real Madrids første scoring mot Leeds var nesten identisk med Maradonas «Guds hånd» fra VM i 1986. Raul slo ballen i mål, og den eneste som ikke så det på Santiago Bernabéu var dommeren. Real Madrid vant til slutt 3-2.

I VM i Mexico i 1986 brukte Diego Maradona hånda da han scoret på Peter Shilton. I dag stod Raúl González for en nærmest identisk scoring, da han på stillingen 1-0 til Leeds slo ballen i mål og utlignet for Real Madrid.

Den utrolige scoringen kom etter et frispark fra Luis Figo på venstrekanten. Ballen kom perfekt mot Raul, som strakk hånden i været og styrte ballen forbi Nigel Martyn. Vantro Leeds spillere kunne konstatere at den eneste som ikke hadde oppfattet hva som hadde skjedd på Santiago Bernabéu var dommeren Ryszard Wojcik.

Den omdiskuterte scoringen kom bare minuttet etter at Leeds tok ledelsen ved Alan Smith. Mark Viduka kom merkelig fri på høyrekanten, og nådde Smith alene foran mål. Alene med Cesar gjorde unggutten ingen feil og Leeds hadde fått en drømmestart.

Også hjemmelagets andre mål ble veldig merkelig. Luis Figo skjøt fra skrått hold, og fikk ikke ordentlig kraft bak skuddet. Men ballen stusset i grassmatta og forandret retning. Nigel Martyn ble rundlurt og dermed stod det 2-1 til Real Madrid.

Leeds utlignet ved Mark Viduka etter 54 minutter, men Real Madrid fikk nok en kjapp scoring minutter etter. Nok en gang var Figo sentral, og nådde Raul med et perfekt innlegg. Denne gangen brukte han hodet og sikret Real gruppeseieren.

Eirik Bakke spilte fra start for Leeds, men ble byttet ut fire minutter før slutt.

Lazio og Anderlecht er allerede slått ut av mellomspillet, og i dag gikk italienerne forbi på tabellen etter 2-1 på olympiastadion i Roma.

I gruppe C er ting langt fra avgjort. Bayern München gikk på et 3-0-tap borte mot Lyon, og ligger nå to poeng foran Arsenal og tre foran Lyon med en kamp igjen i gruppe C. Sidney Govou scoret to mål for Lyon. Arsenal vant 1-0 med en sein scoring av Henry i det 82. minutt.

SENTRALE: Luis Figo og Raul scoret et merkelig mål hver. Og hadde mye å prate om etter scoringene.