Raul tilbake i hjemlandet med scoring

Ordnet uavgjort for Schalke

Kan fortsatt: Raul Gonzalez gav vann på mølla til spanske journalister etter kampen i Valencia. Foto: REUTERS/Heino Kalis
Kan fortsatt: Raul Gonzalez gav vann på mølla til spanske journalister etter kampen i Valencia. Foto: REUTERS/Heino KalisVis mer

(Dagbladet): Valencia - Schalke 04 1-1 (1-0)

Spanske aviser skrev side opp og side ned om Raul sin hjemkomst til Spania før oppgjøret i Valencia. Den evig unge spissen viste nok en gang glimt av gammel klasse da han kom på løp i feltet og banket ballen i hjørnet til venstre for keeper Guaita. Dermed sørget han nesten på egenhånd for at Schalke har et godt utgangspunkt før returmøtet i Tyskland.

Offensivt ut Valencia gikk offensivt ut i kampen og viste tidlig at de ønsket et godt utgangspunkt i dagens 8-delsfinale i Champions League. Laget fikk betaling etter 17 minutter da Roberto Soldado ekspederte et vakkert innlegg fra Jeremy Mathieu i mål.

Kampen var preget av et høyt tempo hvor angrepene bølget fram og tilbake. Taktikken til Schalke så ut til å komme på hurtige kontringer hver gang Valencia mistet ballen. Jan Klas Huntelaar fikk en gedigen mulighet tildlig i omgangen, men viste hvorfor han ikke har scoret på 11 kamper. Hollenderen bommet regelrett på ballen etter å ha fått den servert på sølvfat like foran mål.

Rødt kort I den andre omgangen var det store sjanser begge veier før Raul satte inn utlikningen i midten av andre omgang. Begge lag jaget vinnermålet uten at noen klarte å omsette sjansene til mål.

På overtid fikk Lukas Schmitz sitt andre gule kort for dagen og må dermed stå over det viktige returoppgjøret. Linjedommeren måtte gjøre dommeren oppmerksom på at spilleren hadde gult kort fra før, da han unnlot å gi det røde kortet med det samme.