Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ravanelli er en jomfru

Managerlegenden Brian Clough er ikke nådig når Fabrizio Ravanelli blir nevnt som mulig ny Derby-sjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clough styrte Nottingham Forest til to E-cuptitler, et seriemesterskap og flere ligacupseirer. Nå er han pensjonist, men tunga er fortsatt like giftig.

Han reagerte med vantro da det ble snakk om at Derby ville engasjere sin 33-årige italienske spiss som spillende trener ut sesongen.

Han lanserer i stedet sønnen Nigel Clough (34), som for tida styrer amatørlaget Burton.

- Vår egen Nigel har på seg bleier som manager, men han får Ravanelli til å se ut som en amatør, sier Clough til radiostasjonen Century.

Clough mener egentlig at Derbys styre burde fått sparken samtidig med Colin Todd. Det var de som ansatte sjefen som bare fikk 98 dager i jobben.

Sjøl ble Clough sparket etter 44 dager som Leeds-manager på 70-tallet. Nå gir han råd til Derby.

- Hvis jeg måtte velge, hadde jeg gått for en ung mann med litt erfaring - ikke en rein jomfru som Ravanelli.

Nå sliter trolig Clough uansett å se Ravanelli som sjef i Derby. Italieneren ble forbigått da Derby ba reservelagstreneren Billy McEwan ta et midlertidig ansvar før oppgjøret mot Ipswich lørdag.

- Jeg hadde allerede bestemt meg for at jeg hvis jeg ble spurt om å være spillende trener, ville jeg nekte høflig, sier 33-åringen til Daily Mail.

(Dagbladet.no)

TAKTISK JOMFRU? Brian Clough mener Fabrizio Ravanelli ikke har erfaringen som skal til som manager. Her er sølvreven i duell med Leeds' Dominic Matteo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!