Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ravn Omdal fikk FIFA-pris

Hederspris til den tidligere NFF-presidenten.

Visepresident i UEFA, Per Ravn Omdal, ble onsdag tildelt en hederspris av FIFA.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) avholder for tiden en kongress i München, og i den forbindelse ble prisen «Order of Merit» utdelt. Prisen går til personer som viser stort personlig engasjement for selve spillet og alt rundt fotballen.

Under onsdagens tildeling ble det lagt spesielt vekt på Omdals fokus mellom topp og bredde. Visepresidenten i det europeiske fotballforbundet (UEFA) er selvsagt glad for å bli satt pris på.

- Jeg er selvsagt glad for å bli tildelt denne prisen, men det er først og fremst å oppleve barn som spiller fotball, og det enorme engasjementet jeg ser fotballen skaper hos store og små, som gir meg inspirasjon i mitt daglige virke for fotballen. Det er mange hverdagshelter der ute som gjør en fantastisk jobb for fotballen, sier Omdal.

Stolt president

Også den norske fotballpresidenten var stolt etter utnevelsen.

- Jeg er stolt på vegne av norsk fotball, og det at vi har person av Pers format i våre rekker. Han har markert seg internasjonalt i en årrekke, og har jobbet utrettelig for fotballens beste både nasjonalt og internasjonalt, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Omdal har de siste årene vært ansvarlig for kontakten med EU i utarbeidelsen av et nytt overgangssystem. Her har FIFA og UEFA jobbet sammen, med Omdal som ansvarlig på fotballsiden. I tillegg til at han siden 1999 har hatt ansvaret for UEFAs løpende arbeid knyttet til ulike EU-institusjoner.

HEDRET: Per Ravn Omdal fikk prisen for mange års hardt arbeid. Her er han sammen med Pa-Modou Kah. Foto: SCANPIX
HEDRET: Per Ravn Omdal fikk prisen for mange års hardt arbeid. Her er han sammen med Pa-Modou Kah. Foto: SCANPIX Vis mer

- Arbeidet Per Ravn Omdal har gjort på dette området har økt EU-systemets forståelse av fotballens særegenheter som idrett, med et klubbsystem og solidaritetsmekanismer, noe som igjen har hatt stor betydning for fotballens rammebetingelser i Europa, sier Kåfjord.

Aktiv

Visepresidenten har også gjort seg bemerket for sin innsats for å utvikle kvinnefotballen, og i løpet av sin periode som leder av kvinnekomiteen i FIFA fra 1994 til 2002, er VM for kvinner, fotball i OL og aldersbestemte mesterskap etablert. I denne perioden økte rekrutteringen av kvinnelige fotballspillere over hele verden.

Heller ikke arbeidet med gjenoppbygningen av Øst-Europa etter Sovjetunionens oppløsning - fra UEFA sin side - har pågått uten at Omdal har tatt en aktiv del. Fra 1993 til 2003 ledet den tidligere presidenten i Norges Fotballforbund East European Assistant Bureau.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling