Ravn Omdal gjenvalgt i UEFA-styret

Får fire nye år.

Tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal ble fredag gjenvalgt som styremedlem i Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Ravn Omdal har sittet i UEFA-styret i til sammen 12 år, og fra 1996 som visepresident.

- Jeg synes det er veldig hyggelig, og gleder meg til å være med i fire nye år. Det er viktig for en fotballnasjon som Norge å kunne være med å legge føring for UEFAs prioriteringer og valg, sier Ravn Omdal til Fotballforbundets offsielle nettside

I skrivende stund er det ikke klart om Per Ravn Omdal fortsetter som visepresident eller hvilke arbeidsoppgaver han får.

- Dette skal diskuteres og fordeles i det nye styret, forteller Omdal, som de siste årene hatt hovedansvaret for UEFAs forhold til EU, og har blant annet arbeidet med å forhandle frem et nytt overgangssystem og kollektive TV- og sponsorrettigheter.

UEFA-styret består av 14 medlemmer, og sju plasser var på valg på UEFA-kongressen på Kypros. I tillegg til Ravn Omdal ble følgende valgt inn: Vjatsjeslav Koloskov (Russland), Marios N. Lefkaritis (Kypros), Gerhard Mayer-Vorfelder (Tyskland), Mathieu Sprenger (Nederland), Franco Carraro (Italia) og Geoffrey Thompson (England).

I tillegg erstattes Henri Roemer (Luxemburg) med Joseph Mifsud (Malta). Roemer går fra UEFA-styret til jobben som rådgiver for UEFA-presidenten og UEFAs generalsekretær.

(NTB)