Razzia hjemme hos Jan Ullrich i dag

Mens syklisten er på bryllupsreise.

(Dagbladet.no): Mens dopingmistenkte Jan Ullrich er på bryllupsreise etter at han gitet seg med kjæresten Sara Stainhauser, gjennomsøkte politiet hjemmet hans i Sveits i dag, melder AP.

Også ni andre hjem og kontorer til personer som er mistenkt for involvering i den spanske dopingskandalen ble gjennomsøkt i dag.

Tysk politi var med på razziaer som ble foretatt både i Tyskland og utenlands. De vil ikke gi noen navn, men Ullrichs manager Wolfgang Strohband bekrefter at både hans eget og Ullrichs hjem ble ransaket.

Arrestert i mai

Razziaene er en del av etterforskningen av den spanske legen Eufemiano Fuentes. Sammen med en annen lege, Jose Merino Batres, og tre andre ble Fuentes arrestert i mai.

Arrestasjonene fulgte etter at politiet fant nedfrosset blod på en klinikk i Madrid. Blodet var antakelig ment å brukes til prestasjonsfremmende overføringer.

Det spanske politiets etterforskning førte til at ni ryttere, blant dem Ullrich, Ivan Basso, Francisco Mancebo og Alexandre Vinokourov, ble tvunget til å trekke seg fra årets Tour de France. Sistnevnte overtok i dag ledelsen i Spania rundt.

Den tyske legen Markus Choina er mistenkt for å ha forsynt Fuentes med dopingmidler, og tysk politi har bett om spansk hjelp i etterforskningen.

RAZZIA: Jan Ullrichs hjem var blant ti kontor eller boliger som ble ransaket av tysk politi i dag. Foto: AP/Scanpix
RAZZIA: Jan Ullrichs hjem var blant ti kontor eller boliger som ble ransaket av tysk politi i dag. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Jan Ullrich ble sparket ut av profflaget T-Mobile i juli.

Ullrich-seier i retten i dag 

I dag fikk Ullrich imidlertid også en god nyhet. En domstol i Hamburg ga ham medhold i at påstandene fra den tyske dopingjegeren Werner Franke om at Ullrich betalte Fuentes 35 000 euro for prestasjonsfremmende stoffer.

Ullrich selv regner med å være tilbake på sykkelen igjen snart.

- Jeg har fått flere tilbud. Det eneste jeg trenger å gjøre, er å bestemme meg for hvilket lag jeg vil kjøre for, sier Ullrich til det tyske magasinet Bunte ifølge dansk TV 2.