Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Razzia hos flere Premier League-klubber. Én person skal være arrestert

RAZZIA: Engelsk politi skal ifølge britiske medier ha utført razzia hos flere Premier League-klubber. En av klubbene skal være Newcastle, som nylig ble klare for Premier League. Foto: Action Images / Lee Smith
RAZZIA: Engelsk politi skal ifølge britiske medier ha utført razzia hos flere Premier League-klubber. En av klubbene skal være Newcastle, som nylig ble klare for Premier League. Foto: Action Images / Lee Smith Vis mer

(Dagbladet): Engelsk politi skal ha utført razzia hos Premier League-klubbene West Ham og nyopprykkede Newcastle.

Det melder britiske Sky Sports og Times Sport på Twitter. Også Sky Sports' Bryan Swanson melder om razzia hos de to klubbene.

Det er HMRC (Her Majesty's Revenue and Customs) som etterforsker saken. HMRC er et departement i den britiske regjeringen med ansvar for innkreving av skatter, import- og eksportkontroll.

HMRC uttaler ifølge The Independent at de har arrestert «flere menn som jobber innen den profesjonelle fotballindustrien, mistenkt for trygde- og skattesvindel».

Det skal være en større aksjon av HMRC, som skal ha brukt rundt 200 tjenestemenn og -kvinner i aksjonen mot klubbene. Ifølge Independent skriver HMRC i en pressemelding at 180 HMRC-ansatte har aksjonert i hele Storbritannia og Frankrike i dag.

- Etterforskere har gjennomsøkt en rekke lokaler i nord-øst og sør-øst av England, og arrestert flere menn. De har også konfiskert forretningspapirer, finansielle poster, datamaskiner og mobiltelefoner, skriver avisa.

Franske myndigheter bistår de britiske etterforskerne ifølge Independent, og flere arrestasjoner skal ha blitt gjort i Frankrike.

I uttalelsen fra HMRC skal det også stå at denne etterforskiningen sender en klar melding om at uansett hvem du er, må du ta konsekvensene dersom du begår skattefusk.

– Klubben samarbeider fullt og helt med HMRC. Det vil ikke bli gitt flere kommentarer på nåværende tidspunkt, skriver West Ham i en pressemelding, onsdag.

Newcastle har foreløpig ikke uttalt seg om saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media