Razzia hos Tysklands fotballforbund. Mistanke om skatteunndragelse i forbindelse med VM i 2006

6,7 millioner euro ikke bokført.

SKÅL: FIFA-president Sepp Blatter og Franz Beckenbauer deler en skål i forbindelse med VM i Tyskland i 2006. Foto: NTB Scanpix
SKÅL: FIFA-president Sepp Blatter og Franz Beckenbauer deler en skål i forbindelse med VM i Tyskland i 2006. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tysk politi har gjennomført en razzia i Det tyske fotballforbundets (DFB) hovedkontor tirsdag, skriver avisen Bild. Grunnen skal være mistanke om skatteunndragelse.

Den tyske statsadvokaten ønsker ikke å kommentere avisens påstander.

Bild skriver at 50 etterforskere var involvert i aksjonen tirsdag morgen. De skal være på jakt etter svar på hva som har skjedd med overføringen fra DFB til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) på 6,7 millioner euro i 2005.

Transaksjonen skal ikke ha blitt bokført i forbundets regnskap. Derfor kan de være skyldige i skatteunndragelse, skriver Bild.

Etterforskerne skal blant annet ha beslaglagt dokumenter, datamaskiner og harddisker.

- Vi er på jakt etter bevis som støtter opp mistanken om skatteunndragelse, sa en av etterforskerne til avisen.

Etterbetaling Nyhetsmagasinet Der Spiegel skrev forrige uke at pengene var en etterbetaling for å ha kjøpt stemmer slik at Tyskland sikret seg VM-sluttspillet i 2006.

Forbundet har hevdet at det ikke er avdekket noe ulovlig rundt transaksjonen, men at pengene ikke nødvendigvis ble brukt til det tiltenkte formål, som var et bidrag til FIFAs kulturprogram.

Tyskland arrangerte VM i 2006. Franz Beckenbauer, sjef for komiteen som organiserte VM-sluttspillet, samt leder av arbeidet med å få mesterskapet til Tyskland, avviser at stemmer ble kjøpt. Likevel har han innrømmet at han gjorde en «feil» i søkerprosessen.

- For å få et finansieringstilskudd fra FIFA, fulgte vi et forslag fra FIFAs finanskomité som vi i dag ser at burde vært avvist. Som president for søkerkomiteen tar jeg det fulle ansvaret for denne feilen, sa Beckenbauer forrige uke.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram