Razzia mot 18 Serie A-klubber

41 italienske klubber undersøkes for hvitvasking.

 RAZZIA:  Det italienske skattepolitiet har slått til mot 41 klubber, deriblant 18 Serie-A-klubber. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE / NTb Scanpix
RAZZIA: Det italienske skattepolitiet har slått til mot 41 klubber, deriblant 18 Serie-A-klubber. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE / NTb ScanpixVis mer

(Dagbladet): Politiet i Italia har beslaglagt dokumenter fra 41 italienske klubber, som skal undersøkes for skatteundragelser, og hvitvasking av penger, melder nyhetsbyrået Reuters.

Reuters skriver at skattepolitiet slo til mot blant annet 18 Serie A-klubber.

Ifølge den italienske sportsavisen Gazzetta tilhører de andre lagene Serie-B og lavere divisjoner.

Ifølge nyhetsbyrået ANSA er er det bare Sere A-klubbene Bologna og Cagliari som har unngått razzia i dag.

Politiet skal særlig være interessert i klubbenes relasjon til agentene Alejandro Mazzoni og Alessandro Moggi.

Falske kvitteringer Gazzetta skriver at blant dokumentene som er beslaglagt skal det være kontrakter mellom klubber, spillere og agenter.

Bakgrunnen for dagens aksjon skal være beslag gjort i Napoli for et år siden, i form av avtaler mellom spillere og agenter i Napoli, og det er statsadvokaten i Napoli som har beordret razziaen.

ANSA melder at det også ble gjort beslag i falske kvitteringer.

Calciopoli Øyvind Johannessen kommenterer Serie A for CMore, og han er ikke overrasket over dagens avsløringer.

- Man vet jo slikt har foregått lenge, og etterforskningen etter Calciopoli-saken i 2005 og 2006 er ennå ikke over. Politiet har fortsatt å rulle opp dette, de blir ikke ferdige, sier CMore-kommentatoren til Dagbladet.

Han tror myndighetene i Italia gjør en kjempejobb for å få vekk ulovligheter i idretten.

-  Dessverre er det sånn at når det er mye penger i omløp og eneveldig eiere, så er det fare for at kulturen i i samfunnet smitter over på fotballen.

Redelig - Svekker dette italiensk seriefotball?

- Tja, fotballfans har en tendens til ikke å bry seg om sånne ting. Og i Italia betyr det lite for dem som drar og ser på.

- Hvorfor er det slik at Bologna og Cagliari er det eneste klubbene som ikke har fått besøk?

- Det kan være litt mindre penger der, de kan ha en redelig president eller så har de ikke funnet noe ennå. Det kan bety mye forskjellig. Men dette forteller mest hvor dypt problemene stikker, sier Johannessen til Dagbladet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

SMITTER FRA KULTUREN: C More-kommentator Øyvind Johannessen ser på økonomiske misligheter i fotballen som et stadig vedvarende problem i italiensk fotball. Foto: CMore
SMITTER FRA KULTUREN: C More-kommentator Øyvind Johannessen ser på økonomiske misligheter i fotballen som et stadig vedvarende problem i italiensk fotball. Foto: CMore Vis mer