FEIL KOMMUNIKASJON: RBK-ledelse sier bannere på brakke og Lerkendal ikke påvirker en ansettelse av ny trener i Rosenborg - der Per Joar Hansen sees på som favoritt til å etterfølge Jan Jönsson. Foto: Scanpix/Twitter
FEIL KOMMUNIKASJON: RBK-ledelse sier bannere på brakke og Lerkendal ikke påvirker en ansettelse av ny trener i Rosenborg - der Per Joar Hansen sees på som favoritt til å etterfølge Jan Jönsson. Foto: Scanpix/TwitterVis mer

RBK: - Feigt og trist

Kjernen: - Fredelig, og ikke hærverk

(Dagbladet): Fire store bannere møtte besøkende til RBK-brakka i dag tidlig.

«Nei til Perry», «Hoftun må gå», «2005 om igjen», «Trist som faen» og «Inn med Perry = ut med ambisjonene».

Det var det klare budskapet. Hvis det var et julekort ville det i tillegg stått: Til RBK-ledelsen, fra RBK-fansen.

Men bannergaven mottas ikke med glede på Brakka i formiddag. Hroar Stjernen er daglig leder i Rosenborg, og han synes supporterne for eksempel kunne sendt en sms eller et brev i stedet.

Feigt - Det er mange måter å kommunisere på, det er mange kanaler. Jeg synes ikke den kanalen med bannere er noe god. Det er litt feigt å henge opp bannere, og så ringe Adressa, sier Stjernen til Dagbladet.

- Påvirker slikt RBKs beslutning om ny trener?

- Nei, nei, nei. Jeg synes dette er trist, og jeg synes det er trist når det blir personopphengt i Erik Hoftun. I sommer var han en favoritt etter gode innkjøp. Dette blir litt kortsiktig.

Kjernen er RBKs supporterklubb, og talsmannen vet ikke hvem som hengte opp bannere på Lerkendal i natt.

- Jeg satt fredelig og rolig og drakk kaffe nå på morgenen. Det var først da jeg fikk lest adressa.no at jeg så hva som hadde skjedd, understreker RBK-supporternes talsmann Kenneth T. Kjelsnes.

PERSONOPPHENGT: Erik Hoftun fikk en melding via bannere i natt. Kortsiktig, mener daglig leder Hroar Stjernen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PERSONOPPHENGT: Erik Hoftun fikk en melding via bannere i natt. Kortsiktig, mener daglig leder Hroar Stjernen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Engasjementet skyldes den pågående trenerjakta i Trondheim. Rosenborg har ikke lagt skjul på at Per Joar Hansen er en het kandidat. Prosessen ledes av sportslig leder Erik Hoftun.

Ikke i Kjernen-regi -Jeg aner ikke hvem som har hengt opp disse bannerne. Det var helt ukjent for meg, og aksjonen har ikke skjedd i Kjernen-regi, sier Kjelsnes.

- Hva synes du om aksjonsformen?

-Du kan være enig eller uenig i budskapet, og du kan være enig eller uenig i at det er en grei aksjonsform. Det kan man diskutere. Men det er viktig å få med seg at bakgrunnen er et engasjement, sier Kjelsnes.

- Det er en fredelig aksjonsform, det er ikke begått hærverk, og bannerne er lette å få ned igjen. De som har gjort det, har fått oppmerksomhet, og det var nok det de ønsket. Så får vi holde hodet kaldt, sier han.

Hærverk og hærverk? Stjernen er ikke helt enig i konklusjonen.

- Hærverk og hærverk, de henger ting opp rundt på hus. Vi er uenige om kommunikasjonsformen. Engasjement rundt klubben, det er bra.  Men de kunne gjort det annerledes, sier Stjernen.

Kjelsnes tror ikke Per Joar Hansen blir upåvirket av budskapet:

- Det må han nesten svare på selv, men jeg tror han ser engasjementet.

Hansen har ikke meritter Supportertalsmannen har selv uttalt at han ikke mener Hansen - som i oktober ledet Norges U21-landslag til EM - er riktig mann til å ta over for avgåtte Jan Jönsson.

-Trenerjakta har et for snevert perspektiv, det er det ene vi er kritiske til. Det andre er at Per Joar Hansen ikke har de meritter eller den bakgrunnen som skal til for å trene Rosenborg, sier Kjelsnes.

- Og det er klart at når vi supportere kommer med slike budskap, så gjør vi det fordi ønsker det skal påvirke prosessen, sier han.

Det vil ikke skje, ifølge Stjernen, som sier trenerjakten vil fortsette som planlagt og med samme kandidater som tidligere.

- Vi har sagt at vi skal bruke den tiden vi trenger, og det hadde vært fint å få det på plass før jul, sier RBK-lederen.

INGEN GOD KANAL: Daglig leder i RBK Hroar Stjernen ber fansen ytre seg på andre måter. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
INGEN GOD KANAL: Daglig leder i RBK Hroar Stjernen ber fansen ytre seg på andre måter. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer