RBK - marginenes mestrer

Etter to serierunder hyller Ola By Rise RBKs evne til å avgjøre møkkakamper.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): RBK har seks poeng, null baklengs, og er så til de grader i rute til å ta sitt fjortende strake seriegull. Og det uten å imponert en eneste fotball-sjel i landet.

- Ikke alt er perfekt i Rosenborg, konkluderte RBK-legenden Nils Arne Eggen etter kampslutt.

- Hadde Fredrikstad scoret først, så kunne kampen fått et helt annet utfall.

For dumpekandidaten i øst, hadde Norges beste fotballlag i kne nesten hele første omgang. Det var et lite stykke fotballsurrealisme som ble utvist av rødbuksene.

- De presset oss høyt, og vi mistet ballen i farlige posisjoner. Og da fikk vi ofte trøbbel, sier Vidar Riseth.

Og han overdriver ikke. Rosenborg ble rundspilt i perioder.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Fredrikstad - Rosenborg 0-2 (0-1). Mål: 0-1 Frode Johnsen (43), 0-2 Ståle Stensaas (90). Dommer: Tom H. Øvrebø, Nordstrand. Gult kort: Roger Helland, FFK. Fredrik Winsnes, RBK. Tilskuere: 10.106.

- Rutine avgjør

Men der rødbuksene fikk den store skjelven, inne i boksen, der regjerte RBK. På sin første corner fant Winsnes Frode Johnsen, som støtet RBK i ledelsen, og tryggheten tilbake i mesterlaget.

- Der ser du viktigheten av at vi har et rutinert mannskap. Vi blir jo hele tida kritisert for at vi har et gammelt lag, men i denne kampen er det avgjørene. Vi får marginene på vår side, fordi vi er rutinerte, sier RBK-trener Ola By Rise.

Og han hevder hardnakket at det gleder ham å se måten RBK vinner på.

- Vi har enormt mye å gå på. Jeg er enig med Nils Arne som sier at ikke alt er perfekt. Men jeg vil heller vinne slitekamper på denne måten, enn å tape poeng med blendende finspill som ikke er effektivt.

Vi har holdt tett bak i 180 minutter. Det er jeg veldig fornøyd med. Vi er i stimen, sier By Rise.

Mesterlag

Fredrik Winsnes mener folk er historieløse hvis de tror at det er uvanlig at RBK sliter spillemessig på denne tida av sesongen.

- Jeg synes vi er i rute, og minst like bra som tidligere år. Jeg synes det ser veldig bra ut, sier Winsnes.

Han trekker sammenlikninger til mesterlag i varmere deler av Europa.

- Jeg er lei av å høre det gnålet om at vi vinner på dårlige dager. Det må jo være lov det. I dag synes vi vinner på en helt grei dag. Og det er nettopp det som preger alle storlag nedover i Europa. At de har evnen til å vinne tette kamper. Sånn er det alltid med gode lag.

Og han innrømmer at det er lettere å ro i land tre poeng i møkkakamper utenfor Trondheim.

- Det er deilig å spille på bortebane, og slippe det presset vi har om alltid å spille bra på Lerkendal. Folk forventer ikke så mye av oss her nede, og vi slipper å få publikum mot oss.

Gode FFK

Vidar Riseth var banens beste i går. Men han gir mer enn gjerne FFK æren for å ha kjempet RBK ut av stilen.

- Jeg synes de framsto på en kjempebra måte, og fortsetter de sånn, så tror jeg de kan berge plassen. De var bra i første omgang, sier Riseth.

- Dessuten er det jo helt fantastisk å spille fotball med de rammene klubbene har, med en enorm stemning og flotte suportere. Fredrikstad er en fargeklatt i norsk fotball. Så dem vil vi beholde i Tippeligaen.

PÅ VEI OPPOVER: - Frode gjorde en bra kamp, og er på vei oppover hele tida, sier Ola By Rise. Her scorer han Rosenborgs første mål.