Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK advarer tippeligarivaler

Med unntak av Rosenborg har tippeligaklubbene hatt en lønnsvekst i snitt på 85 prosent i perioden 1997 til 1999. - Hver klubb må tilpasse seg de mulighetene de har ellers graver de sin egen grav, sier Rosenborg-formann Knut Skoglund til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frode Ohr jobber for Møreforsk som på oppdrag for Norges Fotballforbund har sett nærmere på tallene i norsk fotball, og nå blir tallene offentliggjort i en ny rapport.

- Rosenborg har omtrent ikke hatt lønnsvekst i denne perioden. Stort sett alle de andre klubbene står for økningen. Men Rosenborg har fortsatt det høyeste lønnsnivået, sier Ohr.

Lav grunnlønn

Champions League-deltakelse og suksess i serien har gjort Rosenborg-spillerne lønnsledende i Tippeligaen.

- Vi har vunnet mye de siste åra. Vårt lønnsbudsjett er knyttet opp mot de resultatene vi oppnår. Akkurat nå har vi høye inntekter, og da tjener spillerne bra. Vinner vi ikke serien ett år, og ikke deltar i Champions League, blir lønnsinntektene noe annet, sier Knut Skoglund.

Ifølge Skoglund har RBK en relativt lav grunnlønn med bonuser knyttet opp mot prestasjonene. De store beløpene er knyttet til Champions League.

- I Champions League kan bonusene ligge på rundt 600 000. Det er spillergruppa selv som fordeler dette. Dette er god sosialdemokratisk politikk, sier Knut Skoglund.

- Hvordan blir lønnsutviklingen i Rosenborg i årene framover?

- Det er avhengig av hvordan utviklingen blir. Konsekvensene av Perugia-dommen og sportslig utvikling. Vi må tilpasse oss. Vi har ikke noen utømmelig kasse å ta av. Vi må ha en drift som er i balanse. Det er med som med de andre norske klubbene, sier Skoglund.

Veksten vil ikke fortsette

Lønnsøkningen på 85 prosent fra 1997 til 1999 vil ikke fortsette, ifølge Skoglund.

- Det sier seg sjøl. Det er ingen norsk klubb som klarer å fortsette den utviklinga. Alle må forholde seg til realitene slik de er akkurat nå. Det gjør vi i Rosenborg også. Akkurat nå er realitene bra får vår del, sier Skoglund.

Brann har allerede varslet kutt i lønnskostnadene. Spillere som skal forhandle fram ny kontrakt må trolig gå ned i lønn.

- Per i dag har vi ikke råd til å opprettholde vårt nåværende lønnsnivå, sier sportssjef Arne Møller til VG.