RBK avspist med småpenger for Stadsgaard

Malaga gjør ikke opp for seg. Hoftun er bekymret.

FORLOT ROSENBORG I FJOR HØST: Kris Stadsgaard skal ha kostet 16 millioner kroner da han ble solgt fra Rosenborg til La Liga-klubben Malaga. Men spanjolenes betalingsvilje imponerer ikke RBKs sportsdirektør Erik Hoftun. Foto: EPA/JORGE ZAPATA
FORLOT ROSENBORG I FJOR HØST: Kris Stadsgaard skal ha kostet 16 millioner kroner da han ble solgt fra Rosenborg til La Liga-klubben Malaga. Men spanjolenes betalingsvilje imponerer ikke RBKs sportsdirektør Erik Hoftun. Foto: EPA/JORGE ZAPATAVis mer

(Dagbladet): Kris Stadsgaard og Vadim Demidov utgjorde Tippeligaens beste stopperpar forrige sesong.

Nå er begge forsvunnet til La Liga, men der Rosenborg måtte se Demidov gå gratis til Real Sociedad, ble Stadsgaard solgt til Malaga for 16 millioner kroner.

Det var i hvert fall premissene i avtalen - men nå viser det seg at spanjolenes betalingsvilje ikke er slik trønderne hadde forventet.

Danske Tipsbladet melder at Rosenborg sliter tungt med å få pengene de har krav på.

- De har ikke betalt det de forpliktet seg til gjennom avtalen vi gjorde, sier sportsdirektør Erik Hoftun til nettstedet.

Dårlige betalere
Av totalt fire innbetalinger har Rosenborg bare mottatt den første, som attpåtil kom langt senere enn forventet. Den andre skulle vært på konto i vinter. Men så langt lar pengene vente på seg.

Ifølge Tipsbladet har Malaga opparbeidet seg et rykte i Spania som en upålitelig klubb når det gjelder å gjøre opp for seg. De har hentet spillere for et tresifret millionbeløp siden det kom inn en ny eier i fjor sommer, men i mange tilfeller har den selgende klubben ventet forgjeves på oppgjøret.

Flere danske klubber Stadsgaard har spilt for venter også på en såkalt utdanningskompensasjon.

- Det har vært en del avsløringer om at Malaga ikke har betalt for alle spillerne de har hentet. Klubben har nektet å svare på alle henvendelser, og det skjer trolig fordi opplysningene stemmer, sier AS-journalist José Antonio Esoina.

Vil koble inn FIFA
I Rosenborg har man fått med seg skriveriene i spansk presse, og Erik Hoftun medgir at opplysningene er en kime til bekymring. De gangene han har vært i kontakt med Malaga har han fått beskjed om at alt kommer til å løse seg.

Men om pengene ikke snart finner veien til RBKs konto kommer han til å koble inn FIFA.

- Når du kjøper en spiller skal du selvfølgelig betale for ham. Problemet er at FIFA har utrolig mange saker i systemet, så det tar tid før klubbene får pengene, sier Hoftun til Tipsbladet.