IKKE A-LAGET AKKURAT: Mushaga Bakenga (midt i bildet) fikk en halvtime og scoret to mål i sitt comeback på Lerkendal. Magnus Stamnestrø (t.v.) og Elba Rahshani er med på feiringa. Men når Rosenborg møter APOEL Nikosia til Champions League-kvalifisering til onsdag er ingen av dem på banen. Så godt forspent er Norges beste fotballag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
IKKE A-LAGET AKKURAT: Mushaga Bakenga (midt i bildet) fikk en halvtime og scoret to mål i sitt comeback på Lerkendal. Magnus Stamnestrø (t.v.) og Elba Rahshani er med på feiringa. Men når Rosenborg møter APOEL Nikosia til Champions League-kvalifisering til onsdag er ingen av dem på banen. Så godt forspent er Norges beste fotballag. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

RBK-B slo FKH 6-0. APOEL Nikosia må tro det var A-laget som hadde kledd seg ut

Rosenborg B har satt en standard som må skremme APOEL's spioner før onsdagens CL-kvalifisering. Da Kåre Ingebrigtsen valgte et hviletak i Tippeligaen falt absolutt alle brikkene på plass. 

Rosenborg-Haugesund 6-0 (1-0)

FØR SESONGEN, MED Rosenborg-stallen på hentetast, ville RBK-utgaven som startet mot Haugesund vært i nabolaget til utopisk. Selv for en uke siden, og etter at Adam Larsen Kwarasey hadde blitt hentet fra Portland i MLS, ville jeg glist rått om noen hadde påstått at Kåre Ingebrigtsen skulle snekre sammen den lagoppstillingen. Men ikke fordi den var dårlig, hallo, den herjet jo med formlaget Haugesund og vant en 6-0 seier som fort kunne vært større.

Bare fordi den var utenkelig.

MEN SÅ GODE er Rosenborg. Og så sterke og brede. Det spiller (nesten) ingen rolle hvem som spiller. Eller hvor den enkelte spiller. Det er Rosenborg uansett. Og derfor kan en av Norges beste indreløpere (Fredrik Midtsjø) vikariere for landslagets høyreback Jonas Svensson (karantene) uten at det merkes, samtidig som tredje og fjerdevalgene på stopperplass (Jørgen Skjelvik og Johan Lædre Bjørdal) utgjør midtforsvaret og framtidas venstreback (Alex Gersbach 19) har ansvaret for den andre sida.

Det merkes ikke det heller.

Det er Rosenborg okke som.

MIKE JENSEN VAR høyre indreløper som han pleier å være, Christian Gytkjær var spiss som han pleier å være og Elba Rashani spilte venstre kant slik han pleier å gjøre når han ikke er reserve og sitter på benken. Hvilket han stort sett gjør. Ellers var ingenting normalt ut over Adam Larsen Kwaraseys debut. Yann-Erik de Lanlay for eksempel, Norges beste venstrekant, hadde to målgivende fra den andre siden. Og Matthiás Vilhjálmsson, som har spilt sentral midtbane eller spiss siden han ble hentet fra Start for et år siden, og husker jeg riktig har han vært innom stopperplassen også, var plutselig venstre indreløper med to eller tre mål, alt ettersom hvordan NFF vurderer Rosenborgs 2-0 scoring. Og da står du igjen med kantspilleren og indreløper Gudi Thorarinsson som sentral midtbane.

Hvis APOEL Nikosia ikke er forvirret nå blir de det aldri.

ROSENBORG ER DEN eneste klubben i Norge som kan kaste om på denne måten når karantener, litt småvondt her og der og viktig Champions League-kvalifisering krever det. I Tippeligaen er det en enorm styrke. Det gir også en tung fordel om rulleringer blir nødvendig med tanke på et europeisk gruppespill utover høsten. Så det er nok ikke omberammingen av en bortekamp i Stavanger neste lørdag, selv om Dag-Eilev Fagermo i Skien selvfølgelig vil ha det til det, som vil gi Rosenborg en fordel i den norske gullkampen.

Når Mike Jensen en gang i november etter all sannsynlighet løfter klubbens 24. ligatrofe vil han gjøre det fordi Rosenborgs virkelige fordel er at de både er best og bredest.

ONSDAG TIL UKA kommer APOEL Nikosia til Lerkendal. Rapportene tilbake fra Rosenborgs kamp mot Haugesund må være at det er vanskelig å forsvare seg til noe som helst i Trondheim. For da Haugesund gjorde det, lå ekstremt lavt og tok imot alt før pause, var det til slutt en av mange tidlige og gode crosser som åpnet dem (Rashani til Gytkjær og 1-0).

Da de våget litt mer fra start i andre omgang kom raset.

KAMPER SOM DETTE gir sjøltillitt og skjerper appetitten. Samtidig bygger det atmosfære og samhold i gruppa. Og selv om Kåre Ingebrigtsen har sine favoritter fordi samhandling er et av nøkkelordene på Lerkendal, kan ingen føle seg trygge.

Ja, Haugesund kollapset og gjorde det etter hvert ganske enkelt for hjemmelaget.

Men de gikk ikke over ende av seg sjøl.