Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK banket Brann

Rosenborg slo Brann 6-1 i Bergen. Brann - RBK minutt for minutt!

BRANN - ROSENBORG 1-6: Rosenborg inntok tabelltoppen etter kveldens trepoenger i Bergen. Fasit for trønderne etter to runder: Seks poeng og 7-1 målforskjell!

Men kveldens 6-1-resultat til tross, trener Åge Hareide var slett ikke superfornøyd etter kampen.

- Vi gjør feil bak som ikke skal være lov. Vi skal ikke slurve som vi gjør, sier en småirritert Hareide til Canal+.

- Vi kunne fort blitt straffet før kampen kom skikkelig i gang, og på 4-0 synes jeg vi i perioder var alt for nonchalante, sier RBK-treneren til NTB.

Det var Brann som åpnet kampen best. Rødtrøyene styrte mye av spillet mot slurvete rosenborgere og skapte flere gode sjanser. Nhleko sto i enden av de fleste, men sørafrikanerne hadde ikke dagen foran mål.

RBK-show

Angrepsspillerne i den andre enden derimot var nådeløse.

Lagene hadde omtrent like mange sjanser etter første omgang, men gjestene ledet 4-0 etter to ganger Harald Brattbakk, én gang Frode Johnsen og én gang Azar Karadas. Brattbakks første kom på et tvilsomt straffespark.

Johnsen nikket inn 2-0 da han fikk stå mutters alene, mens Brattbakks andre for kvelden kom på typisk Brattbakk-vis: Ikke altfor hardt, men presist.

Karadas kronet tjue minutters RBK-show med et lekkert volleymål mot gamle lagkamerater. Etter et innlegg fra Fredrik Winsnes, vippet han ballen opp med høyrefoten før han banket ballen i krysset med den andre foten.

- Typisk Rosenborg, oppsummerte Mons Ivar Mjelde etter første omgang.

Flott trøstemål

Andre omgang åpnet som den første - med Brann-press. Men igjen: Rosenborg puttet målene. Først et nytt fint mål av Azar Karadas og så et strålende volleyskudd i nettet fra Winsnes.

Noen minutter før slutt satte Alex Valencia inn et fortjent trøstemål for Brann - lagets første i årets Tippeliga kom på et flott frispark. Målet var samtidig Rosenborgs første baklengsmål i år.

- Vi kan takke fantastiske avsluttere for at vi vant denne kampen, sier Hareide og skryter av trioen Brattbakk, Johnsen og Karadas:

- De er forskjellen på lagene i dag.

Men han var ikke like fornøyd med alle sine disipler:

- Noen av spillerne kommer til å få kjeft, sier Hareide - uten å ville nevne navn.

For Brann-trener Mjelde var det ikke vanskelig å underskrive på Hareides oppsummering.

- Nhleko sier selv at han kunne scoret fire mål i første omgang. Det sier jo sitt, men det er heller ikke tilfeldig at RBK scorer på sine sjanser. De har ikke bare gullhår, de er dyktige også, sier Mjelde.

Her scorer Azar Karadas kampens vakreste mål.
Fredrik Winsnes løfter armene i været etter at han la på til 6-0.
RBKs Azar Karadas i duell med Roy Wassberg.
Frode Johnsen jubler sammen med Azar Karadas etter å ha scoret 2-0-målet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media