RBK-bekymring for skaderekka

TRONDHEIM (Dagbladet): På Lerkendal er det større bekymring for skadene enn for tabellen, dagen etter Bryne-tapet. Den viktige måljegeren Frode Johnsen er høyst usikker foran Molde-oppgjøret torsdag.

Mens de friske spillerne er i full gang med løping på treningsfeltet, sitter de skadeskutte RBK-erne på rekke og rad i Rosenborgklinikken. Her er Janne Saarinen med stiv nakke, Ørjan Berg med et dårlig kne og Frode Johnsen med smerter i lysken.

- Jeg er ikke optimistisk, sier en bekymret trener Ola By Rise om skadesituasjonen.

- Det verste som kan skje er at Frode (Johnsen) er ute, for der har vi ingen suppleant.

Fysioterapeut

Fysioterapeut Vilhelm Stoltz regner med at Ørjan Berg og Janne Saarinen er klare igjen til det viktige oppgjøret mot Molde torsdag.

- Frode er mest usikker. Han sliter med lysken, men ikke den han opererte. Det ble vel en litt for kjapp start etter skadeavbrekket, slik at det ble for stor belastning, sier Stoltz.

Johnsen tar det med ro i dag også, så blir det nærmere vurdert i morgen om han kan spille mot Molde eller ikke.

Eggen

Nils Arne Eggen vil ikke bruke ord som «bekymret» eller «dramatisk», verken om Rosenborgs resultater eller skadesituasjon.

- Skadene kan vi ikke gjøre noe med, vet du. Vi må spille med de spillerne som er friske, sier «træner'n», som ser for seg Christer George, Azar Karadas eller søndagens målscorer, Dag Frode Hornseth, som mulige erstattere for Johnsen.

Etter å ha sett Bryne-kampen på video, mener Nils Arne Eggen at «det var unødvendig å tape en slik kamp» og at Rosenborg «ikke hadde dagen».

Men han avviser bestemt at det skal være noen slags panikkstemning på Lerkendal.

- Jeg hadde vært mer bekymret hvis vi hadde blitt rundspilt av Bryne, sier Eggen, og legger til på ekte eggensk vis:

- Jeg får ikke til å ta idrett så alvorlig at jeg bruker ord som «bekymret» eller «dramatisk». Hvis du ikke klarer å leve med å tape fotballkamper, kan du ikke holde på med det, sier Nils Arne Eggen.

PÅ KLINIKKEN: Skadeskutte RBK-ere på rekke og rad i Rosenborgklinikken i går: Ørjan Berg (fra venstre), Janne Saarinen og Frode Johnsen.